• Haberler
  • Güncel
  • Üst dudak kılları kabus olmaktan çıkıyor! Kadınların bilmesi gereken güzellik bakım sırrı

Üst dudak kılları kabus olmaktan çıkıyor! Kadınların bilmesi gereken güzellik bakım sırrı

Üst dudak kılları her kadının korkulu kabuslarındandır. Görsel açıdan hoş bir görüntü sunmadığı gibi yemek yerken de rahatsız edebilir. Bilmeniz gereken güzellik bakım sırrıyla üst dudak kıllarının kökü bile kuruyacak

Üst dudak kılları kabus olmaktan çıkıyor! Kadınların bilmesi gereken güzellik bakım sırrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üst dudak kılları, kadınların en çok rahatsız olduğu güzellik sorunlarından biridir. Üst dudak kıllarını gidermenin birçok yolu vardır, ancak bazıları daha etkili ve kalıcıdır. Özellikle doğal yollarla dudak üstü kılların sonunu getirmek kadınların ilk tercihi olabilir. 

Healthline.com'da paylaşılan bir içeriğe göre, üst dudak kıllarıyla en etkili yöntemlerin içerisinde zerdeçal süt ikilisi ve nane çayı önerildi.

Zerdeçal + süt

Zerdeçalın yakın akrabası olan zerdeçal, koltuk altı kıllarının büyümesini engellemeye yardımcı olabilir. Her iki çalışmada da bitkiyi içeren losyonlar kullanıldı.

Zerdeçal mı yoksa C. aeruginosa Roxb mu olduğunu belirlemek için çalışmalara ihtiyaç vardır. Özellikle üst dudak tüylerinin alınmasına yardımcı olabilir.

Üst dudak kılları kabus olmaktan çıkıyor! Kadınların bilmesi gereken güzellik bakım sırrı

1 yemek kaşığı zerdeçal ve 1 yemek kaşığı sütü küçük bir kapta iyice karıştırın.

Karıştırdıktan sonra parmaklarınızı kullanarak karışımı üst dudağınıza nazikçe uygulayın.

Karışımın tamamen kuruması için yaklaşık 20 dakika bekleyin.

Tamamen kuruduktan sonra, kurumuş macun tamamen çıkana kadar üst yaşamınızı ıslak parmaklarla - saç büyümenizin ters yönünde - nazikçe ovalayın.

Bölgeyi soğuk suyla durulayın.

Nane çayı

2007 yılında 21 kişinin katılmasıyla yapılan bir çalışmaya göre, günde iki kez 1 fincan nane çayı içmek, hirsutizmi olan kadınlarda yüzdeki kılların büyümesini sınırlamaya yardımcı olabilir.

KADINLAR İÇİN BIYIK ALMA YÖNTEMLERİ

**Ağda: Ağda, bıyıkları kökünden alarak uzun süreli bir sonuç sağlayan bir yöntemdir. Ağda yaparken, cildi temiz ve kuru tutmak, ağdayı ısıtmak ve cilde paralel bir şekilde çekmek gerekir. Ağda sonrası cildi nemlendirmek ve güneşten korumak da önemlidir. Ağdanın avantajları arasında ucuz, kolay ve etkili olması sayılabilir. Dezavantajları ise acılı, alerjik reaksiyonlara ve batık tüylere neden olabilmesidir.

**Epilatör: Epilatör, elektrikli bir cihazdır. Bıyıkları kökünden çekerek alır. Epilatör kullanırken, cildi gerdirerek epilatörü yavaşça gezdirmek gerekir. Epilatör sonrası cildi nemlendirmek ve güneşten korumak da önemlidir. Epilatörün avantajları arasında uzun süreli bir sonuç sağlaması, her yerde kullanılabilmesi ve ağdaya göre daha az acılı olması sayılabilir. Dezavantajları ise pahalı, gürültülü ve batık tüylere neden olabilmesidir.

**Tüy dökücü krem: Tüy dökücü krem, bıyıkları kimyasal olarak eriterek alır. Tüy dökücü krem kullanırken, ürünün talimatlarını dikkatle okumak, cilt tipine uygun bir krem seçmek ve test yapmak gerekir. Tüy dökücü krem sonrası cildi yıkamak ve nemlendirmek de önemlidir. Tüy dökücü kremin avantajları arasında acısız, hızlı ve kolay olması sayılabilir. Dezavantajları ise kısa süreli bir sonuç sağlaması, alerjik reaksiyonlara ve tahrişe neden olabilmesidir.

**Lazer: Lazer, bıyıkları ışınlarla yok ederek alır. Lazer yaparken, profesyonel bir merkez seçmek, cildi temizlemek ve güneşten korumak gerekir. Lazer sonrası cildi nemlendirmek ve güneşten korumak da önemlidir. Lazerin avantajları arasında kalıcı bir sonuç sağlaması, acısız ve güvenli olması sayılabilir. Dezavantajları ise çok pahalı, seans gerektirmesi ve her cilt tipine uygun olmamasıdır.


Kaynak: Healthline.com Derleme: Hakimiyet.com

Bakmadan Geçme