• Haberler
  • Güncel
  • Üzerinden tam 27 yıl geçti: Yaklaşık 14 yıl sonra duruşmaya girebildi!

Üzerinden tam 27 yıl geçti: Yaklaşık 14 yıl sonra duruşmaya girebildi!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 27 yıl geçti, o günlere şahitlik eden isimler o süreçte yaşadıkları zorlukları anlattı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Üzerinden tam 27 yıl geçti: Yaklaşık 14 yıl sonra duruşmaya girebildi!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 27 yıl geçti, o günlere şahitlik eden isimler o süreçte yaşadıkları zorlukları anlattı.


“Postmodern darbe” olarak tarihe geçen ve sonuçları uzun yıllar tartışılan 28 Şubat 1997’deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının üzerinden 27 yıl geçti.

28 Şubat 1997 darbesine yakından şahitlik eden isimlerden olan Avukat Özlem Çepni ve Dr. Zeynep Karipçin, kendilerine yapılan haksızlıklara dikkat çekerek o dönemde yaşadıkları mağduriyet anlattı.


Karanlık dönemin sembolü olan post modern darbenin tanıkları anlatıyor

Post modern darbe olarak tanımlanan o günlerde 300 bin genç kız öğrencilik hakkından yoksun bırakılıp okudukları üniversite ile ilişikleri kesildi. Yine muhafazakarlara yönelik yapılan baskınlarla binlerce kişi cezaevine girdi, işinden edildi.


O zor dönemde yaşadıklarını Hakimiyet.com’a anlatan Özlem Çepni, o dönemde alınan kararlarla  dini inançlarına göre tercih ettikleri kılık kıyafet sebebiyle mesleki hayatlarına yapılan müdahalelerle karşılaştıklarını belirtti.

Çepni, bunun yasal bir hak olduğuna dikkat çekerek haksızlığa uğradıklarını ifade etti.
Yönetim tarafından alınan kararları ve baskı sürecini anlatan Çepni, “Adliyelerde başörtü sorunuyla ilgili ciddi müdahalelerle karşılaştık. Avukat olmama rağmen yaklaşık 14 yıl sonra duruşmaya girdim.” dedi.


O dönemi birebir yaşadığını ve hiçbir şeyden haberi yokken tesettüründen dolayı mesleğinden edildiğini söyleyen Karipçin ise, “ Bizi kaldırımda bile yürütmeyeceklerdi,

tesettürlüysek topraklı yolda yürümek zorundaydık. Biz yalnızdık.” İfadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.


 

Özel Haber
Yorumlar 1
Ayşe Akyurt 02 Mart 2024 12:26

O zamanda yapılan darbede magdurlardan bir kısmı sadece bazı haklarını geri aldı ,bazı mağdurlar hiç alamadı tamen maddi hakları iade edilenler bile o zamanın tahripkar izlerini silemedi .Ben hiç bir hak almayanlarin içinde bulunuyorum ve her zaman her koşulda devletimi savunan birey olarak haklarının iade edilmesini istiyorum.Ben devletimi savunurken birisi kalkıp bana sende kim oluyorsun daha sen magdursun dememeli .Ben devletimin ve milletimin bekası için adalet istiyorum.

Bakmadan Geçme