• Haberler
  • Ekonomi
  • Uzman isim açıkladı! Doların kaderi 4 ay sonra belli olacak

Uzman isim açıkladı! Doların kaderi 4 ay sonra belli olacak

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gözler dolara çevrildi. Oktay Teknik Analizin dolar hakkındaki yorumu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Oktay Teknik Analiz Youtube kanalı, 'Dolar TL tarafından bir yıl boyunca bu noktada durur muyuz kısmı 4 ay sonra netleşecek. 4 ay sonra sert bir faiz artışıyla karşı karşıya kalacağız ya da önemli bir noktada değişiklik karşımıza çıkacak' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Uzman isim açıkladı! Doların kaderi 4 ay sonra belli olacak

Enflasyon rakamlarının açıklandığı gün bile doların hareket etmediğini ifade eden Oktay Teknik Analiz Youtube kanalı, “Dolar TL tarafından sabit fiyatta devam ettiğimizi görüyoruz. Enflasyon rakamları açıklandığı gün bile hareket ettiremedi. Öncellikle şöyle bakalım yüzde 58 enflasyon var. Yüzde 58 enflasyona rağmen dolar 26.77’lerde sabit rakamda kaldı. Peki neden böyle bir durum var? Bakın önemli olan şu öncelikle 1-1,5 yıl boyunca dolarda TL’yi nasıl tuttular buna benzer yöntemlerle tuttular. Demek ki bir yıl boyunca tutabilecek bir güç var ekonomi yönetiminde veya hükümetin elinde” şeklinde konuştu. 

“4 AY SONRA SERT BİR FAİZ ARTIŞIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ”

4 ay sonra sert bir faiz artışıyla karşı karşıya kalacağımızı belirten Youtube kanalı, “Bunu bir sene daha tutabilme elbette yapılabilir bir seçenek ama gerekli mi? gereksiz mi? konuları ayrı bir durum. Ama faizlerin arttırılması gerek mi? Evet gerekli şimdi dolar TL tarafından bir yıl boyunca bu noktada durur muyuz kısmı 4 ay sonra netleşecek. 4 ay sonra sert bir faiz artışıyla karşı karşıya kalacağız ya da önemli bir noktada değişiklik karşımıza çıkacak. Bu anlamda dolarda sert hareket görürüz” ifadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme