• Haberler
  • Konya
  • Uzman isim duyurdu: Konya'da havalar soğuyacak! Kışlıklar lazım olabilir!

Uzman isim duyurdu: Konya'da havalar soğuyacak! Kışlıklar lazım olabilir!

Konya'da hava sıcaklıkları düşüyor. Hava sıcaklıklarının 9 derecelere kadar düşeceğini belirten Hava Tahmin Uzmanı Kuttusi Demir, yağış durumu ile ilgili henüz verilerin netleşmediğine dikkat çekti.

Uzman isim duyurdu: Konya'da havalar soğuyacak! Kışlıklar lazım olabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı ile birlikte Konya'da hava sıcaklıkları hızlı yükselmiş. Konya'da 37 derecelere kadar sıcaklıklar artmıştı. Mevsimsel anlamında en sıcak günlerini yaşayan Konya için ilginç bir veri tahmini geldi. Hava Tahmini Uzmanı Kuttusi Demir, Konya'nın soğuk hava dalgasının etkisine gireceğini, gece sıcaklıkların 9 derecelere kadar düşeceğine dikkat çekti.

"Konya'mızda hâli hazırda devam eden sıcak havaların 8 Temmuza kadar etkili olması bekleniyor. 9 Temmuz itibariyle Kuzey'den inen üst seviye alçağı ile yaklaşık 1 haftalık süreçte mevsim normallerinin altında sıcaklıklar seyredecek. Bu periyotta geceleri Batı ilçelerimizde sıcaklıklar tek haneyi görecek. Merkez ve Ova'da ise 10-12 dereceleri görecek. Bu periyotta yağış ihtimalide mevcut, fakat vade uzun olduğu için sürekli değişimler oluyor. 7 Temmuza kadar yağışın durumu olumlu veya olumsuz olarak netleşir diye düşünüyorum."

Bakmadan Geçme