• Haberler
  • Konya
  • Uzman isim Konya için uyarıda bulundu! Sel, dolu ve yıldırım riski var

Uzman isim Konya için uyarıda bulundu! Sel, dolu ve yıldırım riski var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ve Konya Valiliği'nin, Konya'da Cumartesi günü yaşanacak olan kuvvetli yağış beklentisi sebebiyle vatandaşları sel ve taşkınlara karşılık uyardı. Konuya İlişkin Uzman isim Kuttisi Demir, Hakimiyet.com 'a bir dizi açıklamalarda bulundu. Demir, 'Konya il geneli olaraksa konvektif yağış değerleri çok yüksek olduğu için il genelinde sel, dolu, yıldırım riski oluşacak şekilde kuvvetli bir yağış bekleniyor' dedi.

Uzman isim Konya için uyarıda bulundu! Sel, dolu ve yıldırım riski var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyada adından sıkça bahsettiren Uzman isim Kuttisi Demir, yarın Konya’da yaşanması beklenen kuvvetli yağış hakkında gazetemizi konuştu.

Havanın mevsim değerlerinin üstünde olması nedeniyle üst katmanda nem oluşumlarının fazla olduğunu söyleyen Uzman isim Kuttisi Demir, “Yarın Konya’mızda il geneli olarak değerler çok yüksek. Ayrıca havanında mevsim değerlerine göre sıcak olmasından dolayı üst katmanda nem oluşumları çok fazla. Bu da konvektif yağışı tetikleyecek. Konya il geneli olaraksa konvektif yağış değerleri çok yüksek olduğu için il genelinde sel, dolu, yıldırım riski oluşacak şekilde kuvvetli bir yağış bekleniyor. Ayrıca 3 ve 4 Eylül’de de Cumartesi günü kadar yağış etkili alanda olmasa da Konya’nın bazı bölgelerinde yağış geçişleri beklenmektedir” şeklinde konuştu. 

Uzman isim Konya için uyarıda bulundu! Sel, dolu ve yıldırım riski var

“YAĞIŞLAR 2-3 EYLÜL’DE DEVAM EDECEK”

Eylül, Ekim, Kasım aylarında bol yağışlı bir dönem geçireceğimizi belirten Demir, “Evet diyebiliriz. 3-4 Eylül’de de Konya’da yağışlar bekleniyor. Ayrıca Eylül ayı genelinde de Konya’mızı yine yağışlı günler 2 veya 3 günde olsa bizi ziyaret edecek gibi duruyor. Eylül sonuna kadar ilave olarak sonbaharın genelinde de Eylül, Ekim, Kasım ayı olmak üzere bol yağışlı bir dönem geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Uzman isim Konya için uyarıda bulundu! Sel, dolu ve yıldırım riski var

 “KONYA’DA SICAKLIKLAR DÜŞECEK” 

Artık 35-40 derece sıcaklıkları Konya’nın görmeyeceğini dile getiren Demir, şu şekilde konuştu: “Konya’da yağışlı günlerde hava sıcaklıkları düşecek. Ayrıcı yine mevsim normallerine inecek artık öyle 35 ve 40 dereceleri görmeyeceğiz. Fakat Eylül ayı sıcaklıklarına bakılarak ortalamanın üzerinde seyredecek. Mesela diyelim ki Eylül ayında 22 -23 derece seyretmesi gereken sıcaklıklar 24-25 sıcaklıklarda seyredecek. Yani Eylül ayı ortalamasına göre sıcak bir dönem yaşıycaz ama öyle 30 dereceleri 35 ve 40 dereceleri görmeyeceğiz. Sadece Eylül ayına göre sıcak bir hava olacak” 

Bakmadan Geçme