• Haberler
  • Ekonomi
  • Uzman isimden altın tüyosu! O tarihe kadar bekleyin...

Uzman isimden altın tüyosu! O tarihe kadar bekleyin...

Faiz artışının ardından döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artış nispeten azaldı ancak bayram sonrasında piyasaları nelerin beklediği merak konusu oldu. Bayram öncesi hazırlanan piyasalarda dolar ve gram altın gibi varlıklarda hareketli saatler yaşanıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, özellikle dövize sahip olanlara tatil öncesi seslendi.

Uzman isimden altın tüyosu! O tarihe kadar bekleyin...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, bayram öncesi piyasaların sadece 1,5 gün açık kalacağını hatırlatarak bayram tatili sırasında yurt dışı piyasalardaki gelişmeler ve verilerin etkili olacağını belirtti. Ağırlıklı olarak Avrupa'dan gelecek açıklamalar piyasalara şekil verecek.

İslam Memiş, TV100'deki yazısında yatırım araçlarını tek tek değerlendirdi. Memiş'e göre Borsa İstanbul yeni girişler için fırsatlar verecek. Takip edilmesi gereken bant aralığı ise 5400 ile 5770 puan arası.

BORSA İSTANBUL'DA NE YAPMALI?

Memiş, alım yapacakların bu seviyelere göre hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Dolara da değinen Memiş, 25.23 liradan geçen haftayı kapatan dolarda geri çekilme beklediğini söylerken takip edilecek seviyelerin 23,70 ile 24 lira arası olduğunu belirtti.

DOLARI OLAN NE YAPMALI?

Memiş elinde dolar olanların pariteyi kullanarak fırsatlar yakalayabileceğini söyledi.

Finansal analist İslam Memiş, euro dolar paritesinde düşüşün olduğunu kaydederek 1,0850 ile 1,08 seviyelerinden paritenin güzel fırsatlar sunacağını belirtti. Beklediği seviyenin 1.15 olduğunun altını bir kez daha çizdi. Dolar mı euro mu sorusuna cevabının euro olduğunu vurguladı.

Petrolün 74.90 dolar seviyesinden geçen haftayı kapattığını belirten Memiş 79 dolar seviyesine yükseliş gerçekleşebileceğini öne sürdü. Ancak bunun kalıcı olmayacağını ve 76 dolara gerilemesini beklediğinin de altını çizdi.

Ons altının 1921 dolardan geçen haftayı kapatmasının üzerinde bu hafta da 1903 ile 1960 dolar arasında gezinmesini beklediğini kaydeden Memiş, 1960 dolar seviyesinden yeniden satış olacağını ve 1900 ile 1920 dolar aralığına dönüş olacağını ancak hiç beklenmedik bir şekilde bir anda 2150 dolarları da ilerleyen dönemde görmesinin mümkün olacağını vurguladı.

GRAM ALTINDA FIRSAT HENÜZ GELMEDİ

Herkesin merakla beklediği gram altına da değinen Memiş, dolar TL kurunu takip eden gram altının şu an alım için uygun seviyelerde olmadığını vurguladı. Dolarda beklediği düşüşün gerçekleşmesinin ardından gram altının da alım fırsatı sunacağını belirterek, "Piyasada fırsatlar bitmez. Son alım sonrası hedef beklediği ikinci zirve ise 1650 lira seviyesi" dedi.

Ons gümüşte 22 ile 23,60 dolar seviyesini takip edeceğini belirten Memiş artık 22'li seviyeleri ilerleyen günlerde göremeyebileceğimize dikkat çekti. Ons gümüşün yükseliş trendine girdikten sonra sırasıyla 24, 26 ve 28 dolara kadar artış göstermesini beklediğini söyledi.

Gram gümüşün haftayı 18,21 liradan kapattıktan sonra kısa vadede 18,80 lirayı zorlayacağını belirtirken alım için beklenmesi gerektiğini doların geri çekilmesini ardından alım fırsatı doğacağını vurguladı.

BITCOIN'İN UÇUŞU SÜRER Mİ?

Son günlerde yükselişe geçen Bitcoin'e de değinen Memiş, temmuz için 30 ila 35 bin dolar aralığı beklentisinin geçerliliğini koruduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme