Uzmanından araç sahiplerine uyarı!

Kavurucu yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikle sadece canlıların değil araçlarından etkilenebileceğini söyleyen oto tamirci Davut Değer,' Aşırı sıcaklardan dolayı araçların hararetli çalışmasıyla motor bölümünde bulunan hortum patlatabilir. Kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer su kaçağı varsa araçlarda motor bölümündeki conta yakar ve motora büyük zarar verebilir. Örnek vermek gerekirse de, 1 liralık iş 10 liraya kadar çıkabilir, bu da müşterimizin cebine zararı olur' dedi.

Uzmanından araç sahiplerine uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmasıyla birlikte sıcaklardan dolayı araçların zarar görebileceğini ve mutlaka araçların bakımının yapılması gerektiğini dile getiren oto tamirci Davut Değer,” Tüm yurt genelinde son günlerde kavurucu sıcaklardan sadece insanlar değil, bakımsız otomobiller de etkileniyor. Özellikle hava sıcaklığından dolayı ısınan motorun harareti nedeniyle yolda kalan araç sayıları artıyor. Bu yüzden sıcak havadan kaynaklanabilecek sorunlar için yaz bakımının aksatılmaması gerek. Havaların sıcak olmasından dolayı araçların hararetli çalışmasıyla motor bölümünde bulunan hortum patlatabilir. Sıcaktan kaynaklı genellikle hortumlar bayatlar. O yüzden sürekli hortumları kontrol etmekte fayda var. Su radyatörlerinde çürümeler olabilir. Kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer bunlarda su kaçağı varsa araçlarda motor bölümündeki conta yakar ve motora büyük zarar verebilir. Örnek vermek gerekirse de, 1 liralık iş 10 liraya kadar çıkabilir, bu da müşterimizin cebine zararı olur” ifadelerine yer verdi. Uzmanından araç sahiplerine uyarı!


“GENEL BAKIM YAPILMASI ŞART” 
Araçların yaz bakımlarının hafife alınmaması gerektiğini ve sadece yağ bakımı değil genel bir bakım yapılması gerektiğini vurgulayan oto tamirci Değer, “Hava ve yağ filtresi yakıt için bir faydası olur. Ama havalar çok ısındığı için benzin hortumlarını kontrol ettirmek daha mantıklı. Sürücülerin ise bu tür sıcak havalarda, benzin kokusuna dikkat etmeleri gerekiyor. Aracın aşırı hararet yapmasından kaynaklı, yolda kalan müşterilerimiz oluyor. O nedenle yaz bakımları da çok önemli. Bazen büyük masraflar açabiliyor. Bakım denildiği zaman sadece yağ bakımı olarak düşünmeyin radyatör, antifriz, hortumlar olarak düşünün. Araç bakım fiyatları ise bin 500 liradan başlıyor, 7 bin liraya kadar yükseliyor” diye konuştu.

Uzmanından araç sahiplerine uyarı!

Uzmanından araç sahiplerine uyarı!

Bakmadan Geçme