Vali Özkan: 'Kurtuluş Savaşı'nın en önemli meyvesidir'

Konya Valisi Vahdettin Özkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 'Cumhuriyetle birlikte milletimizin her bir ferdi, eşit hak ve hürriyetlere kavuşmuştur. Aziz Türk Milleti, iradesine pranga vurulmayacağını ve istikbali üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olmayacağını böylece tüm dünyaya ilan etmiştir' ifadelerini kullandı.

Vali Özkan: 'Kurtuluş Savaşı'nın en önemli meyvesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Valisi Vahdettin Özkan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetle birlikte milletimizin her bir ferdi, eşit hak ve hürriyetlere kavuşmuştur. Aziz Türk Milleti, iradesine pranga vurulmayacağını ve istikbali üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olmayacağını böylece tüm dünyaya ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan’ın mesajı şöyle;

“29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı; Milletimizin hamiyetperverliğiyle kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın en önemli meyvesidir.
Cumhuriyetle birlikte milletimizin her bir ferdi, eşit hak ve hürriyetlere kavuşmuştur. Aziz Türk Milleti, iradesine pranga vurulmayacağını ve istikbali üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olmayacağını böylece tüm dünyaya ilan etmiştir.
Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Bakmadan Geçme