Van'da açık oto pazarı doldu taştı!

Ülke genelinde ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş devam ederken, Van'da ikince el açık oto pazarının birinde soğuk havaya rağmen vatandaşlarla dolup taştı.

Ülke genelinde ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Van’ın  Tuşba ilçesinde aracını satmak isteyen vatandaşlar da oto pazarların yolunu tutmuş durumda. Pazar alanında  Cumartesi gününde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bazı araçlarda fiyat düşüşü devam ediyor, bazı araçlarda ise fiyatların sabit kaldığı belirtiliyor.

İHA'ya konuşan Orhan Özyer isimli araç satıcısı, fiyatların yüzde 20-30 civarında düştüğünü söyledi, “Satışlar oluyor ama bu düşük bir düzeyde oluyor. Araçların durumuna göre fiyatlarda bir düşüş var. Şu an biraz da kış şartları olduğu için millet araca yönelmiyor. Tahmin edersem nisan ve mayıs gibi tekrar yükselişe geçebilir” dedi.

“İleriki süreçte taşlar yerine oturacaktır ”

Mehmet Özyerli isimli bir diğer vatandaş ise pazarda daha önce böyle bir yoğunlukla karşılaşmadığını belirterek, “Van’da ticaretin dönmesi bir istihdam sağlayacaktır. Buraya gelen arkadaşımızın çoğu da uygun araç peşindedir. Çoğu da galerici sistemiyle çalışıyor. Alıcı az ama fiyat soran çok. Bu aylarda sıfır araçların piyasaya çıkması tabii ki fiyatları biraz düşürdü. İleriki süreçte taşlar yerine oturacaktır" diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme