• Haberler
  • Siyaset
  • Vekil Yüksel, 'Bayram öncesi emekli kara kara düşünüyor!

Vekil Yüksel, 'Bayram öncesi emekli kara kara düşünüyor!

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, TBMM'de emeklilerin sorununa yönelik açıklama yaptı. Yüksel, 'Kurban kessem evin yolunu şaşıracağım, kesmesem başım öne eğeceğim' diye kara kara düşünüyor' dedi.  

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, emeklilerin geçim sorunu yaşadığını ve hak ettikleri zammı alamadıklarını belirtti. 
Enflasyonun yüzde 100’ü aştığına değinen Vekil Yüksel, “Emekliler şu anda hak ettiği zammı alamıyor. Bunu da acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. 


Enflasyonun yüzde 100’ü aştığı ülkemizde, emeklilere yüzde 50’nin altında zam veriliyor. Ve bununla da övünenleri görüyoruz. 


İktidarınızda emeklilerin rahata kavuşamayacağı açık. Önümüz Kurban Bayramı. Emekli, ‘kurban kessem evin yolunu şaşıracağım, kesmesem başım öne eğeceğim’ diye kara kara düşünüyor.” ifadelerinde bulundu. 


“EMEKLİ YILDAN YILA FAKİRLEŞTİRİLİYOR”


Emeklinin aldığı maaşla dahi, kurban alamadığına vurgu yapan Ali Yüksel, emeklinin yıldan yıla fakirleştiğini söyledi. Yüksel, “Bakın 2018 yılında emekliye verilen bin liralık bayram ikramiyesiyle bir küçükbaş kurban alınabiliyordu. Bu ikramiye önce 200 bin TL oldu. Sonra yüzde 50 zam yaptık diye 3 bin TL yapıldı. 


Şimdi size soruyorum, emekli Kurban Bayramı’nda alacağı ikramiye ile bir kurban alabiliyor mu? Kesinlikle alamıyor. 


Büyükbaş kurban fiyatları 100 bin TL’nin üzerinde. Emeklimiz alacağı 3 bin TL ikramiyeyle Kurban hissesine girebilir mi? 


Bırakın ikramiyeyi en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL ile kurban hissesine giremez. Emekli yıldan yıla fakirleştiriliyor.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 
 

Bakmadan Geçme