Yağız Biz üretim sevdalısıyız

Merkez Meram Ziraat Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl da gerçekleşti

Yağız Biz üretim sevdalısıyız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlginin yoğun olduğu iftar programına; Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Cihan Uzun, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, Ziraat Odası Başkanları, Sulama Birliği Kooperatif Başkanları, Mahalle ve Köy Muhtarları, Sebze Üreticiler Birliği Başkanı, Et ve Süt Birlik Başkanları, Sektördeki tarım paydaşları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, “Son zamanlarda üretimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük ve yaşadık. Üretim olmadan kesinlikle kalkınma olmaz. Ülkemizin verimli topraklarını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Çok şükür bu yıl kış mevsimi çok verimli geçti. Bu vesile ile tarlalarımız bereketli olacak inşallah” dedi.

Tarımın üretiminin bir silah kadar değerli ve önemli olduğuna dikkat çeken başkan Yağız,“Gıda maddelerindeki afaki artışlar gerekse de sebze fiyatlarındaki artışlar halkımızın bütçesine önemli bir yük bindirdi. Bütün bu yaşananların temelinde düzenli üretimin olmaması yada üretimin her geçen gün azaldığına işarettir. Bu manada tarım bakanlığının gerekli önlemleri alarak çalışma yapması elzemdir. Aksi halde bu tür manipülasyonlar devam eder ve hem vatandaşlar hem de eli öpülesi çiftçilerimiz zarar görür” ifadelerine yer verdi. Fatma Doğanay

Bakmadan Geçme