Yaman: Deprem felaketini dayanışma içinde aşacağız

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman asrın felaketi depremle ilgili düzenlediği basın açıklamasında, Türk Ulusunun bu felaketi dayanışma içinde aşacağını söyledi.

Yaman: Deprem felaketini dayanışma içinde aşacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

Basın açıklamasında 10 ilimizi etkileyen depremden dolayı acımız tarifsiz diyen CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, "10 ilimizde meydana gelen ve asrın felaketi olan depremden dolayı acımız tarifsiz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremin ardından partimiz Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bu felaketi dayanışma içinde aşacağız diyerek, yola çıktık. O günden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma yürütüyoruz. Deprem öncesinde ve deprem sonrasında yaşanılan sorumsuzluk, tek adam yönetimidir. Devletin yönetilemez bir hale gelmesidir. Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. İnsanlarımız en kaz altında inlerken, deneyimli ve eğitimli Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiştir. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır. Daha da acısı iktidardakiler, beceriksiz ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara kader planı diyerek anlatmaya yeltenmiştir. Bölgede arama kurtarma faaliyetlerini koordine edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleşme çabasıdır. Bu depremdeki yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir. Buradan halkımıza sesleniyoruz. Seçimler zamanında olacaktır. Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri çok açıktır. Seçim savaş dışında ertelemez. Savaş durumunda bile kararı TBMM'si alır.TBMM'sinin de, YSK'nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur" dedi.     

 Türkiye'yi hızla toparlayacağız

Bekir Yaman CHP iktidarında depremle ilgili yapacaklarını anlatarak şunları ifade etti: " Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye'yi hızla toparlayacağız. Halkımıza mezar olan çürük rant düzenine son vereceğiz. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Bize biz yapan değerlerimize, ahlakımıza ve vicdanımıza sarılacağız. Akla ve bilime uyacağız. Doğal afetlerde felaketlerin yaşanmaması için geren tedbirleri alacağız. Refah dolu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ayrıca Bugün Konya’da çıkan yangında hayatını kaybeden depremzedelerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Mübarek Miraç Kandilini de kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” diye konuştu.   
 

Bakmadan Geçme