Yapay zeka destekli robotlardan, tüyler ürperten sözler

Yapay zeka destekli robotların bir araya geldiği bir Birleşmiş Milletler panelinde, son derece ilginç açıklamalar geldi. Robotlar, dünyayı insanlardan daha iyi yönetebileceklerini, insanların yapay zeka geliştirirken daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Yapay zeka destekli robotlardan, tüyler ürperten sözler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AI for Good 2023 küresel zirvesine katılan dokuz robot, basının karşısına çıkarak daha iyi bir gelecek için insanlarla iş birliği gibi konularda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Birleşmiş Milletler'in teknoloji ajansı, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin ev sahipliğinde 4-7 Temmuz tarihleri arasında Cenevre'de düzenlenen zirveye dünyanın en gelişmiş yapay zekâ destekli robotlarının yanı sıra çeşitli konuşmacılar katıldı. BM bunu, ilk robot basın toplantısı olarak adlandırdı.

Toplantı başlamadan önce yapay zekâ destekli bir robotun adayı tarayarak söylediği cümle ise dikkat çekti: “Ne sessiz bir gerilim…" Ayrıca robotlar, insan liderlerden daha yüksek seviyede verimlilikle ve etkinlikle liderlik etme potansiyeline sahip olduklarını iddia ettiler.

Bunun yanı sıra insansı duyguları henüz kavrayamadıklarını da itiraf ettiler ve bunun iyi bir lider olmaktaki avantajına dikkat çektiler

Bakmadan Geçme