Yapay Zeka'nın Faturası IMF'de! Sektörün Yüzde 40'ı Yara Alacak!

IMF Başkanı yönetiminde gerçekleştirilen çalışmanın analitik verisi Yapay Zeka teknolojisinin günümüz dünyasına olan zararını açığa çıkardı.

Yapay Zeka'nın Faturası IMF'de! Sektörün Yüzde 40'ı Yara Alacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel çaplı istihdamın eridiği bir döneme adım adım yapay zekanın etkileri tek tek masaya yatırıldı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva yapay zekanın toplumda var olan genel eşitsizliği daha kötü bir duruma getireceğini paylaştığı o yazıda teknolojinin getirdiği açmaza değinildi.

Yapay Zekanın Gözü İşçinin Koltuğunda: Üretkenliği Arttırıyor Ama…

Yapay zekanın riskleri o raporda detaylandırıldı. Ekonomik olarak büyüyen ve gelişen bir dünya hedefinde yapay zekadaki bu gelişmiş frekansın iş gücünün %60'ını olumsuz olarak etkileyebileceği fark edildi. Üretkenliği arttırmak amacıyla iş hayatına dahil edilen Yapay Zeka aslında sektörde işsizlik problemini üretecek.

Sadece İş Yükünü Hafifletmeyecek! Dahası Var…

İnsanlar tarafından yürütülen temel görevlerin pek çoğunu yapabilme kapasitesine sahip olan Yapay Zeka iş yükünü hafifletmek ile başlayan bu görevini daha da korkutucu çok sayıda işten çıkarmalara sebep olabilecek.

Özellikle düşük gelirli ülkelerde işlerin sadece %26'sını etkileyebilecek bu teknoloji var olan eşitsizliğin daha vahim hale gelmesini tetikleyecek. Yüksek gelirli genç çalışanların ücretlerinde belirgin bir orantısız artış oluşurken düşük gelirli ve yaşlı işçilerin daha geri planda kalması mümkün gözüküyor..

 

Bakmadan Geçme