Yapılandırma hangi borçları kapsıyor, vadeler ne kadar olacak?

Kamu alacaklarına yapılandırmanın detayları netleşmeye başladı. Söz konusu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Yapılandırma hangi borçları kapsıyor, vadeler ne kadar olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın sunum yapması ile devam etti. Komisyon için bir sunum gerçekleştiren Elitaş hükümetlerince bugüne kadar yapılan yapılandırma düzenlemelerini aktardı.

Elitaş, söz konusu kanunla vatandaşların vergi dairelerine ne türden olursa olsun tüm borçlarıın yapılandırılma kapsamına alındığını aktardı.

Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarının yapılandırılacağını söyledi. 

Elitaş, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların da yapılandırma kapsamında olduğunu aktardı.  

Elitaş, kanun teklifi ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Şimdi ise getirdiğimiz düzenleme ile bu süreyi 48 aya çıkarıyoruz. Yani 4 yıl. Düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvurabilecek. Yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde vatandaşlarımız ödeyebilecek. Bu teklifte vatandaşlarımızın uzun taksit süresi isteğini de yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Düzenleme ile trafik cezalarının da silineceğini bildiren Elitaş, "Kanun kapsamında sicillerinde 5 ila 95 puan cezası olan kişilerin, cezalarını sıfırlamış oluyoruz. 2,5 milyona yakın vatandaşımızın ehliyetinin, belirli bir süre ile alıkonulması işlemi de bu şekilde ortadan kalkmış olacak" ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme