Yardım malzemelerinin paraşütleriyle çadır yaptılar

Gazzeli aile, havadan bırakılan yardım malzemelerinden çadır yaparak geçici barınma yeri sağlıyor

Gazze Şeridi'nde yaşayan Avad ailesi, İsrail saldırısında evlerinin yıkılması sonrasında yaşayacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Şifa Hastanesi yakınlarında bulunan evlerinin yıkılmasıyla birlikte mağdur duruma düşen aile, çaresizlik içinde kaldı. Ancak, insani yardım amacıyla havadan bırakılan yardım malzemelerini görünce umut ışığı belirdi.

Avad ailesi, havadan bırakılan yardım malzemelerini taşıyan paraşütleri alarak kendilerine derme çatma çadır yapmaya karar verdi. Yaşadıkları çaresizlik karşısında bu çözümü bulan aile, yardım malzemelerini kullanarak geçici bir barınma sağlamış oldu.

Çadırda yaşayan Yahya Avad, durumlarını şu sözlerle ifade etti: "Bu şu an yaşadığımız çadır değil, havadan bırakılan yardım malzemelerini taşıyan paraşütleri kendimize çadır yaptık. Kalacak yerimiz olmadığı için böyle bir yola başvurduk. Kaldığımız 4 katlı apartman İsrail saldırısında tamamen yıkıldı, evden hiç bir şey çıkartamadık bile. Her yer bombalanmış durumda, durumumuz çok kötü. Her an saldırıya maruz kalabiliriz ama yapacak bir şey. Şartlarımız bu kadar."

Avad ailesi gibi birçok Gazzeli, yaşadıkları acil durumlar karşısında insani yardım malzemelerinden faydalanarak geçici barınma çözümleri aramaya devam ediyor.

AA

Bakmadan Geçme