• Haberler
  • Konya
  • Yaşanmışlığın zarafetli tanıkları 'Kadın Gazeteciler'

Yaşanmışlığın zarafetli tanıkları 'Kadın Gazeteciler'

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Mürsel Çetin, Hakimiyet Gazetesi sahibi Yusuf Gürbüz ile bir araya geldi. Mürsel Çetin yazdığı kitabında ilk Türk kadın gazeteci Selma Rıza'dan bahsetti. Çetin, kitabında kadın gazetecilerin bu meslekte yaşadığı zorlukları anlattı.

Yaşanmışlığın zarafetli tanıkları 'Kadın Gazeteciler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER:  Hakimiyet gazetesini ziyarette bulunan Yazar ve fotoğrafçı Mürsel Çetin, kadın gazetecilerin meslekte yaşadığı zorlukları anlattı. İlk Türk Kadın gazeteciden yola çıkarak Konya’da sahada görev yapan haberle içli dışlı olmuş 23 kadın gazetecinin yaşamından kesitler verdiğini söyledi. Mürsel Çetin, geçmişle gelecek arasında nasıl bir değişim olduğundan bahsetti. Çetin “ o dönemde yaşamış kadın gazetecimizin meslekte sahada neler yaşadığını o dönem herhangi bir kasedi otobüsle nasıl gönderdiği bu yaşadığı zorlukları kitabımda yer vermek istedim. Bu kitap aslında bir vefa örneğidir.  Kadın gazeteciler bu kadar zorlukları yaşamalarına rağmen yaşanmış. Çünkü kadın yoksa kimse yoktur. Bir kadın annedir, eştir, kardeşti, bacıdır, Burda kadın yoksa toplum da yoktur. Kadınlara bir gün değer vermeye gerek yok 365 gün her an değer vermeliyiz. Bu mesajı’da vermeliyiz.  Özellikle kadına şiddetin konuşulduğu dönemde biz kadın gazetecilerin varlığını ve zarafet kelimesini bı toplumda çok fazla ses getirdik. Ben bu kitabı kadın gazetecilere ithafen yazdım."dedi. 

 

Yaşanmışlığın zarafetli tanıkları 'Kadın Gazeteciler'

Konya'da ilk çalışma 

Bu mesleğe yeni başlayanlar için güzel bir örnek teşkil ettiğini söyleyen Yazar ve fotoğraf santçısı Mürsel Çetin, özellikle iletişim fakültesinde okuyan kız öğrencileri için güzel bir örnek kitap olduğunu söyledi. Çetin, "Kadın gazetecilere yapmış olduğumuz bir çalışma inşallah istfade edilir. Biz özellikle iletişim fakültesinde eğitim gören yeni nesille eski nesil  mukayese etmek isteyen genç meslektaşlarımıza mutlaka okuması gereken bir kitap. Biz bir başlangıç yaptık.Konya da bu çalışma bir ilk olma özelliği taşıyor. bunu da burdan belirtmek isterim."dedi.

 

KONYA HABER-KONYA HAKİMİYET   

Bakmadan Geçme