Yatırım yapacaklar dikkat! İslam Memiş uyardı: 'Ben toprak yılı dedim'

Emlak, otomobil ve arazi alımı düşünenler için dikkat çekici bir uyarı geldi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önemli bir yasal düzenlemenin yaklaştığını ve bu konuda hazırlıklı olunması gerektiğini açıkladı.

Yatırım yapacaklar dikkat! İslam Memiş uyardı: 'Ben toprak yılı dedim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomobil satın almayı düşünenler için İslam Memiş'ten önemli bir uyarı geldi. Memiş, kendi YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, gelecekteki gelişmelere dair dikkat çekici tahminlerde bulundu.

Özellikle enflasyonun artacağını vurgulayan Memiş, Amerikan enflasyonunun yüzde 3.6-3.7 seviyelerine çıkabileceğini belirtti ve enflasyonun etkilerinin yeniden hissedileceği uyarısında bulundu.
Önümüzdeki hafta Federal Rezerv (FED) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının piyasaları nasıl etkileyeceğini öne çıkaran Memiş, işsizlik oranının artmaya devam edeceğini öngördü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in döviz kuru hakkındaki açıklamalarını da değerlendiren Memiş, kişisel görüşünün dolar kuru için 45 TL olabileceğini ifade etti.

Kredi kullanımı konusunda da önemli ipuçları sunan Memiş, ev ve otomobil alırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle sıfır otomobillerin stoklarını elinde bulunduranların yakında çeşitli kampanyalara başlayabileceğini öngördü.

Yeni dünya düzeninin finansal tablosunun değişeceğini belirten Memiş “Sistem ne derse o kadarını yapacaksın. Bundan sonra bireysel olarak karar verme şansın yok. Altın diyoruz, döviz diyoruz. Bir sürü kuyumcu var. Bunların da bir sonu gelecek. Fiziki varlıklar da olmayacak. Yeni dünya düzenindeki finansal tabloyu tek tek anlatacağım. İnanmayacaksınız ama yine de bir dinleyin. İki yıl önce de aynı şekildeydi. Barınma ihtiyacı ortada. Petrol fiyatları ortada. Artık bundan sonra biraz daha kemerleri sıkacağımız, ciddi anlamda çetin bir kış geçireceğiz. Herkes gardını ona göre alsın. Özellikle yeni imar kanununu bekleyin. Bomba bir kanun geliyor. Ben toprak yılı dedim, toprak alın dedim. Göreceğiz.“ dedi.
 

Bakmadan Geçme