Yavuz: Yüzde 30 zam kabul edilebilir değil

Genç Sağlık Konya İl Başkanı Merve Fulya Yavuz, sağlık çalışanları ile ilgili yapılan memur zammı hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz, 'Bir müjde edasıyla karşıladıkları yüzde 25 artı 5 zammı mevcut yaşam koşulları süregelen enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında sadece içler acısıdır.' dedi.

Yavuz: Yüzde 30 zam kabul edilebilir değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Sağlık Konya İl Başkanı Merve Fulya Yavuz, sağlık çalışanları ile ilgili yapılan memur zammı hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya İl Başkanı Merve Fulya Yavuz, toplu sözleşme masalarında sorumluluklarını üstlenmediklerini belirterek zammın mücadelesini yine sahada kendilerinin verdiğini dile getirdi.

Aralığın son haftasında alelade bir promosyon anlaşması yaptıklarını dile getiren Başkan Merve Fulya Yavuz, “Ocak ayında zamlı maaşlarımıza yapılabilecek olan promosyon anlaşması yerine Aralığın son haftasında alelade bir promosyon anlaşması yaparak, tüm sağlık çalışanlarını aza tamah ettirenler bir çorap bile alınamayan giyim yardımını meslektaşlarımıza layık görenler, 1 gün önce yüzde 25 olarak açıklanan ve sonrasında yüzde 5 daha eklenerek yüzde 30 olan zamma fütursuzca sevinip alkış tutmuşlardır. Bir müjde edasıyla karşıladıkları yüzde 25 artı 5 zammı mevcut yaşam koşulları süregelen enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında sadece içler acısıdır” şeklinde konuştu.

“Evlatlarımız için geçim derdine düştük”

Asgari ücret karşısında maaşlarının her geçen gün eridiğini ifade eden Merve Fulya Yavuz, “Yetkili sendika başkanları lüks araçlarında yüzde 25 artı 5 zamma yeterlidir derken; bizler burada evimizin, aşımızın, evlatlarımızın geçim derdine düştük. Asgari ücret ile eşitlenme yolunda her geçen gün eriyen maaşımız karşısında “Anne! ben de büyüyünce hemşire olacağım, sağlıkçı olacağım” diyen evlatlarımızın kurduğu güzel hayallerin acı gerçekleriyle yüzleştik. Salonlarda çılgınca alkışlayıp, ertesi gün yüzde 5 artırıldığında bunu müjde diye açıklayanlar sahada çalışanların yüzlerine nasıl bakacaklar!” diyerek tepkisini gösterdi.

Zam oranı ile birlikte her ay kaybolan 3500 liranın hesabını veremeyeceklerini dile getiren Yavuz, “Onlar dursa da biz durmayacağız! yüzde 25 artı 5’e kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. Burada; bir avuç inanmış insanla bu bahçede toplanmamızın bir tek nedeni var. O da yetkili sendikanın etkisizliğinin tekrar gün yüzüne çıkmasıdır. yüzde 25’e alkış tutanlar, salondan çıktıktan sonra eylem kararı aldıklarını açıklıyorlar.” dedi.

“Bizim sendikamıza geçmezsen yerini değiştirirler, seninle uğraşırlar” sözlerine ilişkin Merve Fulya Yavuz, tehditlere boyun eğmeyeceğini, liyakatsizlikle baş edeceğini ve yılmayacağını belirterek, memurun ezildiği bu zammı asla kabul etmediklerini söyledi.

“Yüzde 30 zam kabul edilebilir değil”

Yeni değerlendirme oranın yüzde 122, asgari ücretin yüzde 54 arttığı ortamda yüzde 30’un kabul edilebilir olmadığını söyleyen Yavuz, “Yeniden değerlendirme oranının yüzde 122 zamlı olduğu, asgari ücretin yüzde 54 arttığı bir ortamda yüzde 30 kabul edilebilir değildir. Bu memur maaş zammına ilk tepkidir. Fakat bilinsin ki bu tepki, çığ olup büyüyecektir. Genç Sağlık Sendikası tüm teşkilatları ile memura reva görülen tüm haksızlık ve hukuksuzlukları asla kabul etmeyecek ve bunları düzeltilmesi için canla başla çalışacaktır. Unutulmasın ki; Genç Sağlık Sendikası üyesi olsun/olmasın sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayacaktır. Haklı davasına sahip çıkan Genç’leri, yoluna atılan hiçbir taş durduramayacak; binler, onbinler ve bir gün yüzbinler olarak haksızlıkların, liyakatsizliklerin, mobbinglerin ve şiddetin karşısında dimdik duracaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Bakmadan Geçme