Yaz aylarının baş belası keneler için uyarı!

Yaz aylarının baş belası haline gelen kene vakaları için uyarıda bulunan Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD),' Kene tutunması durumunda çıplak elle dokunmayın' dedi.

Yaz aylarının baş belası keneler için uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren kene vakaları için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesi ile tedavi gören iki kişinin farklı iki hastanenin yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı hatırlatıldı. 

Yapılan açıklamada şu uyarılarda bulunuldu: 
"Vücut, araziden dönünce mutlaka kontrol edilmelidir. Kene tutunması durumunda çıplak elle dokunmadan en kısa zamanda eldiven veya bir bez yardımıyla, cilde yapıştığı yerden cımbız veya penset aracılığı ile dik olarak çivi çıkarır gibi çıkarılmalıdır. Çıkarılamıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kene tutunması sonrası 2 hafta içinde ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi belirtiler görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır." İfadelerine yer verildi 
 

Bakmadan Geçme