• Haberler
  • Keşfet
  • Yaz sofralarının yıldızı: Kıymalı patlıcan sarma tarifi

Yaz sofralarının yıldızı: Kıymalı patlıcan sarma tarifi

Bu enfes kıymalı patlıcan sarma tarifi ile sofralarınızı şenlendirin...

Yaz aylarının vazgeçilmezi patlıcan, kıyma ile buluştuğu zaman sofraların baş tacı oluyor. Hem lezzetli hem de göz dolduran kıymalı patlıcan sarma tarifimiz...

Malzemeler:

- 2 büyük boy patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

1. Patlıcanların Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin, ardından kurulayıp her iki tarafını da hafifçe yağlayarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya tavada her iki tarafını da kızartın.

2. İç Harcın Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domates, salça, tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

3. Sarma İşlemi: Patlıcan dilimlerinin üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve sarın. Sarma işlemini tamamladıktan sonra, tüm malzemeyi yağlanmış bir fırın kabına dizin.

4. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarıp, 10 dakika daha pişirerek patlıcanların üzerinin kızarmasını sağlayın.

Bu enfes kıymalı patlıcan sarma tarifi, özellikle yaz sofralarınız için harika bir seçenek olacaktır. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme