Ali Özdemir

Gidiş Nereye?

Ali Özdemir

İnsanlığın yaradılışıyla başlayan bu gidiş aynı mücadeleyle son Peygamber Muhammed Mustafa Sav ile devam etti. 
Allah’ın Rasulu Mekke’de doğdu kırk yıl yaşadı Mumammedul Emin lakabını aldı. 

Sonra kendisine elçilik görevi verildi, on üç yıl Mekke de tebliğ davet görevini yaptı, Mekkeliler  kabul etmediler (kabul edenler istina, hariç) taif de dayıları vardı belki onlar kabul eder bana sahip çıkarlar dinimi kabul ederler  diye taife gitti, taifliler dinlemeyi bile kabul etmediler çocukları ve sefihleri (aklını kullanmayanlar) ile birlikte taşladılar Allah’u alem o günleri bu günün Müslümanları da aynısını yaşıyoruz. 

Sonra Habeş kralına elçiler gönderdi Habeş kralı dinledi. Aramızda bir çizgi kadar fark var dedi, fakat Mekkeliler elçiler gönderdi devlet antlaşması gereği, elçiler Mekke’ye geri geldiler.

Sonra Medine’ye elçi gönderdi Medineliler İslam’a kucak açtı, Rasül Medine’ye hicret eti. 

İslam devleti kuruldu Mekke feth oldu. Böylece İslam dünyaya yayıldı. 

Ağzı olan konuşuyor kimsenin kalbini yarıp bakmadık ama öyle ki konuşmalarından belli ki inanmıyorlar, itikadı bozuk bunların mademki inanmıyorsunuz haddinizi bilin.

Müslümanlara saldırmayın, dinden İslam’dan konuşmayın, bizim dinimiz hakkında fetva vermeye kalkmayın. İsteseniz de istemeseniz de inansanız da inanmasanız da Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacak, İslam galip tir galip gelecek Allah’ın cc izniyle. Şairin dediği gibi belki yarın yarından da yakın vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları