Yelkende eğitim sistemi uluslararası normlara uygun hale gelecek

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, yelken eğitimlerinin uluslararası normlara uygun bir şekilde ülke genelinde standart hale geleceğini belirtti.

Yelkende eğitim sistemi uluslararası normlara uygun hale gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu himayelerinde Fatih Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen "Amatör denizci uygulama eğitimlerinin TYF eli ile verilmesi protokolü" imza töreni sonrası başkan Akdurak ve beraberindeki TYF heyeti, İstanbul'da yelkenli yatçılık eğitimi veren yelken kulüp ve okullarıyla bir araya geldi.

Hayata geçirilen yelken eğitim sistemi ve yelken eğitim merkezlerinin güncel işleyişlerinin paylaşıldığı toplantıda Akdurak, güncellenen yelken eğitim sistemiyle yelken eğitimlerinin uluslararası normlara uygun ve ülke genelinde standart hale geleceğini belirtti.

Akdurak, yelkenli yatçılık eğitimi veren tüm kulüp ve yelken okullarının söz konusu eğitim sistemine dahil olacağını, verecekleri destekle Türkiye'de yelkenciliğin yeni bir boyut kazanacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme