Yeni binanın temeli atıldı

Enderun Eğitim Vakfı Gençlik ve Eğitim Tesisleri'nin temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yeni binanın temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler, atölyeler, konferans ve seminerlerle insanlığa faydalı olmaya gayret edecek olan Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi; güzel ahlak sahibi, donanımlı, idealleri olan, ufku geniş nesiller yetiştirmeyi yeni Gençlik Merkezinde de sürdürecek.

Kreş ve anaokulu vesilesiyle milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin temellerini daha çocukken atmayı hedefleyen Vakıf, 131 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda da aynı amaçla faaliyet gösterecek.

Gençlik Merkezi, Öğrenci Yurdu, Kreş ve Anaokulu

Kafeterya, Etüt odaları, İdari Ofisler, Kitap Kafe, Çok Amaçlı Salonlar, Mutfak, Yemekhane ve Mescit bölümlerinden oluşuyor. Başak-Elmas Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BEMDER) de Gençlik Merkezi içerisinde yerini alacak. Kreş ve Anaokulunda 18 adet derslik, öğretmen odaları, toplantı salonu, idari ofisler, mutfak, yemekhane, valiz odaları gibi bölümler yer alıyor. Öğrenci Yurdunda 4’er kişilik odalar, etüt salonu, konferans salonu, çamaşır odaları, valiz odaları, mutfak, yemekhane, idari ofisler, teras ve mescit gibi alanlar mevcut.

Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi, besmele ile attığı inşaatın temelini “Gençliğin Yarınlarını Burada İnşaa Ediyoruz” sloganıyla nihayete erdirmeyi planlıyor.

Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkan Mustafa Aydoğdu “Tüm dostlarımızla beraber 20 Ağustos Cumartesi günü Selçuklu/Konya’da binamızın temelini atacağız. Tüm kardeşlerimizi bu özel ve anlamlı günde aramızda görmekten kıvanç duyarız .” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'da şöyle konuştu: Bizler belediyeler olarak sivil toplum kuruluşlarımızla, vakıflar ve derneklerimizle ortak hizmet protokolleri yaparak onların bu çalışmalarında onlara destek olmaya onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da her zaman gayret edeceğiz. Neslin yetişmesine gençlerin yetişmesine kim çalışma yürütürse gayret ederse bizde destekçisiyiz. Destek olmaya da devam edeceğiz.  Bu güzide eserin hayırlısıyla tamamlanmasını Rabbimden niyaz ederek hepinize saygılar sunuyorum.

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek ise, "bölgemiz adına son derece önemli bir tesis bölgedeki büyük bir boşluğu dolduruyor. Konyamızın yeni gelişen bölgelerinden  birinde böyle bir tesisin hayata geçiyor olması hakikaten şehrimiz adına da gençlerimiz adına da büyük bir kazanım. Değerli hocalarımızın ifade buyurdukları gibi belediye başkanımızın işaret ettiği gibi bizim medeniyetimiz bir vakıf medeniyetidir. Vakıflar üzerinde bina edilmiştir. Toplumsal hizmetlerin, topluma yönelik hizmetlerin, önemli bir bölümü sivil toplum kuruluşlarımız eli ile ve vakıflarımız eli ile yürütülmüştür. Vakıf medeniyetini model alan Batı ülkelerinde bugün de Osman'lı medeniyetinin örneklerini kendi ülkelerinde yaşattıklarını görüyoruz" dedi.

Akyürek, "Türkiye'de 1000 kişiye oranla bakıldığında en çok sivil toplum kuruluşu ve vakıf olarak kurum sahibi olan illerin başında Konyamız gelmekte. Sivil toplum kuruluşu ve Vakıf sayısında en önde yer alıyoruz. Fakat Konyamızın bir başka hususu şudur. Ayrıca resmi teşekkür mahiyetinde olmasa bile Vakıf insanlarımızın da çok sayıda bulunduğu bir şehrimiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme