• Haberler
  • Konya
  • Yeni yıl gelmeden zam haberi geldi: Ağustos ve Eylül aylarının zam şampiyonu olmuştu!

Yeni yıl gelmeden zam haberi geldi: Ağustos ve Eylül aylarının zam şampiyonu olmuştu!

Ağustos ve Eylül ayının zam şampiyonu olan kitaba yeni yılla birlikte bir zam daha geliyor. Sahaflar, güncel kitap fiyatlarında en az yüzde 30 oranında artış olacağını belirtti.

Doların, Türk Lirası’na (TL) karşı değer görmesinden sonra birçok ürünün fiyatında artış yaşandı. TL’de yaşanan değer kaybı kitap fiyatlarını da etkiledi. Geçen yıllarda 50 TL’ye satılan bir kitap, Ağustos ve Eylül aylarında en yüksek zam oranıyla 100 ve üzeri fiyata satıldı. Asgari ücretin artmasıyla birlikte kitap fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geleceğini belirten Sahaf Sedat Öztürk, “Yılbaşıyla birlikte asgari ücrette artış yaşanacak. Buna bağlı olarak kitap fiyatlarının da yüzde 30 oranında artması bekleniyor.” dedi. 

Yeni yıl gelmeden zam haberi geldi: Ağustos ve Eylül aylarının zam şampiyonu olmuştu!

“FİYATLARINA YÜZDE 30 ORANINDA ZAM GELMESİ BEKLENİYOR”


Asgari ücret ve vergilerin de kitap fiyatlarını etkilediğini aktaran Sedat Öztürk, yeni yılda kitap fiyatlarının yüzde 30 oranında artacağını vurguladı. Sözlerini devam ettiren Öztürk, şunlara değindi: “Kitap fiyatları Ağustos ve Eylül ayında çok ciddi bir zam gördü. Bu aylardan sonra fiyatlarda bir artış yaşanmadı. Ancak yeni yılda, asgari ücrette yaşanacak olan zamla birlikte kitap fiyatlarına yüzde 30 oranında zam gelmesi bekleniyor. Bunun nedeni de asgari ve vergi ücretlerinin kitap fiyatları doğrudan etkilemesidir. Geçen yıllarda 50 TL’ye satılan bir kitap şu an 100 ve üzeri fiyata satılıyor.” İnternetteki alışverişlerde roman kitaplarının daha ucuza geldiğini anımsatan Sahaf Öztürk, soru çözümlü ve konu anlatımlı kitapların ise, daha pahalıya geleceğini ifade ederek sözlerini noktaladı. 


 

Bakmadan Geçme