Yeni yılda sigortaya dev zam geliyor!

Enflasyon fiyatlarının sigortaya yansıması ile sigorta poliçelerine yeni yılda büyük zam gelmesi bekleniyor.

Yeni yılda sigortaya dev zam geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sigorta şirketleri, vatandaşlarla çeşitli risklere karşı poliçe hazırlaarak güvence veriyor. Ancak sigorta şirketleri kendilerine ait risklerini güvence altına alabilmek için başka şirketlere sigortalatıyorlar. Bu duruma reasürans deniyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremin ardından sigorta şirketlerinde 100 milyar dolardan fazla zarar oluştu. Bu zararın 5 milyar dolarını reasürans şirketleri karşılamak zorunda kaldı. Bu sebeple sigorta şirketleri uygulayacakları pirimleri 2 - 3 kat arttırmaya hazırlanıyor. 

Maliyetlerin dolar bazında bile arttığını belirten sigorta şirketleri, maliyet artışlarının konut, sağlık ve kasko poliçelerine zam olarak yansıyacağı vurguladı. En yüksek artışın ticari ve işyeri sigortasında olması bekleniyor.

Sigorta şirketleri, trafik sigortasında üst sınırı devletin belirlemesi nediyle ciddi oranda zarar uğradıklarını belirtti. Bu nedenle trafik sigortasındaki zam oranı öngörülmüyor. Trafik sigortalarındaki zararın karşılanabilmesi için ise diğer poliçelere ek zam olarak yansıyabileciği uyarısı yapıldı.

Bakmadan Geçme