Yeniden Refah sürpriz 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçeyi aldı

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah sürprizi yaşandı. YRP, 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçe belediyesini aldı

Yeniden Refah sürpriz 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçeyi aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Yerel Seçimleri'nin en dikkat çeken partilerden biri Yeniden Refah Partisi oldu. Ülke genelinde 6,22 oy oranı ile 3.parti olan YRP, 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçe belediyesini aldı. Buna göre YRP, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Yozgat Belediye başkanlıklarını kazandı. Şanlıurfa'da Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38,87 ile Yozgat'ta da Kazım Arslan yüzde 36,33 ile ipi göğüsledi. YRP ayrıca 38 ilçe belediyesini de aldı.

14 MAYIS'TA KAÇ OY ALDI?
YRP, 14 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde 6.sırada yer almıştı. Yüzde 2,90 oy oranına sahip olan parti 5 milletvekili çıkarmıştı.

Yeniden Refah sürpriz 1 büyükşehir, 1 il ve 38 ilçeyi aldı

"2028 SEÇİMLERİNDE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan seçim sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Refah yerelden başlar sloganımızla inşallah belediyelerde milletimizi hizmetle buluşturacağız ve milletimize kendimizi bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz" dedi.

Erbakan, "Verilerin Türkiye'nin tercihini Milli Görüş'ten yana kullandığına işaret ettiğini" kaydetti. Erbakan, "Bu sonuçlar Milli Görüş'ün yeniden şahlanışıdır ve Yeniden Refah Partisi'nin iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir." ifadelerini kullanarak, 14 Mayıs seçimlerine göre belediye başkanlığı seçimlerinde yüzde 100'ün, belediye meclis üyeliğinde yüzde 150'nin üstünde oy artışına ulaştıklarını belirtti.
 

Bakmadan Geçme