• Haberler
  • Türkiye
  • Yerel yöneticilerini seçmek için Türkiye sandık başında

Yerel yöneticilerini seçmek için Türkiye sandık başında

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler sandık başında yerini aldı.

31 Mart 2024'te Türkiye genelinde düzenlenen Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 32 ildeki seçmenlerin katılımıyla sabah saat 07.00'de başladı. Diğer illerde ise saat 08.00'de oy verme işlemi başladı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı gereği, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te, ayrıca bu illerdeki ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00'de başladı ve saat 16.00'da tamamlanacak.

Diğer illerde yaşayan seçmenler ise oy verme işlemine saat 08.00'de başladı ve saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Seçmenler, oy kullanacakları sandık seçmen listesinde kayıtlı oldukları sandıkta ve her bir seçim türü için sadece bir oy kullanılabilecek.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için oy kullanılacak.

Büyükşehir olmayan illerde ise il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için oy verilecek. Köylerde ise il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için oy kullanılacak.

Oy pusulaları, renklerine göre ayrıldı ve tek bir zarfa konuldu. Ayrıca, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar oluşturuldu ve bu seçmenler seyyar sandıklarda oy kullanabilecek.

Seçim sonuçları, oy verme sürecinin tamamlanmasının ardından sayılmaya başlanacak ve YSK tarafından yayın yasağı kalkmadan önce sonuçlar açıklanmayacak.

AA

Bakmadan Geçme