Yerli iplik devi günden güne eriyor! İflas etmesi an meselesi, yüzlerce çalışanı düşünceli

Tekstil sektörü zor günler geçiriyor. Son aylarda küçük ve orta çaplı tekstil atölyelerinin bir bir kepenk indirmesinden sonra iflas sırası büyük şirketlere geldi.

Yerli iplik devi günden güne eriyor! İflas etmesi an meselesi, yüzlerce çalışanı düşünceli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin lider iplik ve elyaf üreticilerinden olan Kale İplik A.Ş., Fırat Elyaf A.Ş. ve Fiberteks Tekstil A.Ş. için konkordato talep edildiği belirtildi. Üretimin neredeyse durma noktasına geldiği şirketler için mahkeme 3 aylık geçici süre verdi ve kayyım atayarak gelir gider tablosunun denetlenmesini istedi

Paraanaliz.com'da yer alan habere göre; 65 yıllık Emek Kumaş A.Ş. ve grubun iki şirketinden sonra, sektörün önemli üç firması daha konkordato talebi ile gündeme geldi.

Tekirdağ Asliye Tic. Mahkemesi’ne yapılan başvuruda Kale İplik Sanayi ve Dış Tic. A.Ş., Fırat Elyaf Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Fiberteks Tekstil San. ve Dış Tic. A.Ş. için konkordato talep edildi. Bilindiği gibi, konkordato koruması altındaki şirketlere haciz yapılamıyor.

Yerli iplik devi günden güne eriyor! İflas etmesi an meselesi, yüzlerce çalışanı düşünceli

KOMİSYON BELLİ OLDU

Mahkeme, alınan başvuru doğrultusunda 13 Eylül'de start alacak olan 1 yıllık belirli süre kararı aldı. Mahkemede komisyon olarak Özkan Yılmaz, Simla Turgutlugil ve Ferahnaz Seval Özel atanmıştır. Şirketin ilk borçlular toplantısı 29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecektir.

500'Ü AŞKIN ÇALIŞANI BULUNUYOR

Elmas Kardeşler - Tahsin, Fahrettin ve Hayrettin - 1990'ların ortalarında iş dünyasına adım attı. Yıllar geçtikçe Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan fabrikalarında büyük bir başarıya imza atan bu üç şirket, sektörlerinde öne çıktı.

Elmas Elyaf A.Ş., 10 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştirirken; grubun diğer önemli ismi Elmas İplik, 14 bin metrekarelik bir sahada faaliyet gösteriyor.

Elmas İplik, üretiminin büyük bir kısmı olan yüzde 70'ini Avrupa, ABD ve Orta Doğu pazarlarına sunarken, kalan yüzde 30'u Türkiye içerisinde tüketiciyle buluşuyor. Elmas Grubu bünyesinde 500'den fazla çalışan görev yapıyor.

Bakmadan Geçme