• Haberler
  • Konya
  • Yerli John Wick'ten Etliekmeği sahiplenen Yunanistan'a cevap: 'Kendine gel Yunanistan'

Yerli John Wick'ten Etliekmeği sahiplenen Yunanistan'a cevap: 'Kendine gel Yunanistan'

Yıllardır Türk mutfağına ait yemeklerini sahiplenen Yunanistan, bu kez de Etli Ekmeğin kendilerine ait olduğunu iddia etti. Yunanistan'ın bu iddiasına Yerli John Wick lakaplı sosyal medya fenomeni Ömer Aslan'dan cevap geldi.

Türkiye ve Yunanistan arasında yıllardır bitmeyen yemek savaşlarına bir yenisi daha eklendi. Dolma, yaprak sarması, baklava gibi Türk mutfağına ait olan yiyecekleri sahiplenen Yunanistan, son olarak etli ekmeğin kendilerine ait olduğunu iddia etti.  

Yunanistan’a cevap Yerli John Wick lakaplı sosyal medya fenomeni Ömer Aslan’dan geldi.  

Sosyal medya fenomeni konu ile ilgili paylaştığı videoda, “Orada bir duracaksın Yunanistan” diyerek söze başladı. Ömer Aslan, “Etli ekmeğin mucidi de icadı da Konya’ya ait” dedi.  

Dünyaca ünlü oyuncu John Wick’e olan benzerliği ile tanınan Karamanlı öğretmen Ömer Aslan, yayınladığı video Çatalhöyük’te bulunan ekmek kalıntılarına da değindi.  

Ömer Aslan yayınladığı videonun altına yazdığı açıklamada, “Değerlerimize resim olarak sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. Daha önce de baklava konusunda sıkıntılar yaşadık. Şimdi de ETLEKMEĞİMİZE göz diktiler. Dünya duysun ki; Gonyalının canını ala ETLEKMEĞİNE dokunma” ifadelerini kullandı.  

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme