• Haberler
  • Türkiye
  • Yetim çocuklar için düzenlenen hayır kermesi Eskişehir'de büyük ilgi gördü

Yetim çocuklar için düzenlenen hayır kermesi Eskişehir'de büyük ilgi gördü

Eskişehir'de, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Yetim Birimi tarafından düzenlenen 'Hayır Çarşısı' adlı kermes büyük bir ilgiyle başladı. 8 Haziran'da başlayan etkinlik, 9 Haziran tarihinde de devam edecek.

Kermese Eskişehir ve çevre illerden gelen ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Eskişehir'in tarihi Odunpazarı Evleri'nden birinde bulunan İHH Eskişehir Yetim Evi, bu özel etkinliğe ev sahipliği yaparak yetim çocukların desteklenmesine katkı sağladı.

Yetim çocuklar için düzenlenen hayır kermesi Eskişehir'de büyük ilgi gördü

Yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet gibi ihtiyaçlarını karşılayıp onlara destek olmak için gönüllü çalışmalar yürütülen Yetim Evi' nde, çocukların sosyalleşmesini ve keyifli zamanlar geçirmesini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca okul dönemlerinde gönüllü öğretmenler eşliğinde ödevlerine ve sınavlarına yönelik etütler düzenlenen bu evde, çocuklarla oyunlar oynanıp piknik, sinema gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Yetim çocuklar için düzenlenen hayır kermesi Eskişehir'de büyük ilgi gördü

Kermeste, gönüllüler ve yetim anneleri tarafından hazırlanan el emeği ürünler satılarak elde edilen gelir, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacak. Bu çalışmalar yetim çocuklara destek olurken gönüllülerin sosyalleşmesine de katkı sağlıyor.

Yetim çocuklar için düzenlenen hayır kermesi Eskişehir'de büyük ilgi gördü

Yetim çocukların güler yüzlerinin, dünyanın güzelleşmesine vesile olduğunu belirten yetkililer, kermese destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.

İHH Eskişehir İl Başkanı Mehmet Şirin Aslan, bu anlamlı etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, yetim çocukların mutluluğuna katkıda bulunmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Kermesin bugün de devam edeceğini belirten Aslan, bu tarz etkinliklerin sürmesi ve daha fazla yetim çocuğun hayatına dokunabilmesi adına vatandaşların desteğinin önemini vurgulayarak tüm hayırsever vatandaşları "Hayır Çarşısı'na" katılmaya davet etti.

Yetim çocuklar için düzenlenen kermes, toplumun her kesiminden gelen destekle büyük bir başarıya imza atmış oldu. 

Özel Haber
Yorumlar 1
Urfalı 09 Haziran 2024 11:37

Böyle anlamlı işlere vesile olanlardan ve haberlerini yapanlardan Allah, razı olsun

Bakmadan Geçme