• Haberler
  • Konya
  • Yiğit: Eğitim-öğretim yılı geleceğe taşımak yerine, geriye götüren uygulamalara sahne oldu

Yiğit: Eğitim-öğretim yılı geleceğe taşımak yerine, geriye götüren uygulamalara sahne oldu

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı eğitimi geleceğe taşımak bir yana dursun, yıllarca geriye götüren uygulamalara sahne olduğunu söyledi.

Yiğit: Eğitim-öğretim yılı geleceğe taşımak yerine, geriye götüren uygulamalara sahne oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı yarıyılını değerlendirerek, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı eğitimi geleceğe taşımak bir yana dursun, yıllarca geriye götüren uygulamalara sahne olduğunu söyledi.

Değerlendirmesinde yaşanan salgınla birlikte eğitimin sorunlarının ağırlaştığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Eğitim alanında yıllardır yaşanan ve COVID-19 salgını birlikte daha da ağırlaşan sorunların damga vurduğu 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Döneminin ilk yarıyılı sona ermiştir. 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı eğitimi geleceğe taşımak bir yana dursun, yıllarca geriye götüren uygulamalara sahne olmuştur. Pandemiye ilişkin neredeyse hiçbir tedbir almadan yüz yüze eğitime geçen MEB, okullarımızı virüsün kuluçka alanı haline getirmiştir. Okulları "Maske-mesafe-hijyen" tabelalarıyla donatıp, okullarda maske dağıtmaktan, mesafeleri kalabalığa engel olacak şekilde ayarlamaktan, hijyen malzemeleri temin etmekten aciz bir yönetim, eksiklikleri yine okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve velilerin sırtına yüklemiştir. Ders dağılımları, kitaplar ve ders içeriklerindeki tutarsızlıklar bu dönem de devam etmiştir. İçerisinde eğitimcilerin bulunduğu bir komisyonla bu sorunlar derhal giderilmelidir” dedi.

Eğitime ayrılan bütçe yetersizdir

Özgür Ulaş Yiğit 2022 yılı eğitim bütçesinin yetersizliğine değinerek, “Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, salgın koşullarına rağmen 2022 yılı için 189 milyar 10 milyon TL olarak belirlenmiştir. Bu yetersiz bütçe: Yeni dersliklerin inşası, Gereken öğretmen atamaları, Taşımalı eğitim utancını bitirmek, Okulları pandemiye uygun hale getirmek, Köy okullarını aktif hale getirmek için yetersizdir..”

Eğitimde nitelik sorunu büyüyor

Eğitimde nitelik sorunun büyüdüğüne dikkat çeken Özgür Ulaş Yiğit, “MEB’in kendi eliyle okulları Nitelikli ve Niteliksiz olarak ayırması bir yana, eğitim bir bütün halinde niteliksizliğe mahkûm ediliyor. Eğitimin niteliğinin artması, öğretmen yetiştirme politikasından eğitime ayrılan bütçeye kadar bütüncül ve birbirini besleyen zincirleme bir strateji geliştirmeye bağlıdır.  Buradaki en önemli ölçütlerden biri öğretmen ve öğrenci arasındaki etkileşimin artmasıdır: Derslik başına düşen öğrenci mevcutlarının azalması yeni okulların açılması, derslik sayılarının artması, ataması yapılmamış öğretmenlerin de göreve başlaması gerekmektedir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme