YKS tercih kılavuzu 2023: YKS tercihleri..

2023 yılı için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu nihayet yayımlandı ve öğrenciler tercih işlemlerine başladı.

YKS tercih kılavuzu 2023: YKS tercihleri..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bugün 2023 YKS tercih kılavuzunu duyurarak binlerce öğrencinin aldığı puanlara ve başarı sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapabileceklerini belirtti.,

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

YKS tercihleri nasıl yapılır? Öğrenciler, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden gerçekleştirecekler.

YKS tercih kılavuzu 2023: YKS tercihleri..

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını daha önce duyurmuştu. Yani bugünden itibaren öğrenciler, tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak gerçekleştirebilecekler. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

2023 YKS TERCİH KILAVUZU 

Adaylar, kılavuzda yer alan kurallara göre tercihlerini belirlerken, üniversitelerin güncel kontenjan ve taban puan listelerini inceleyebilecekler. Bu sayede tercihlerini doğru bir şekilde yaparak üniversite hayatlarına adım atabilecekler.

Bakmadan Geçme