Yoğurdu daha faydalı hale getirmenin yolu açıklandı!

Yoğurt, vitamin ve minerallerden oluşan zengin içeriği ile faydalı ve sevilen bir besindir. Ama yoğurdu daha faydalı hale getirmenin bir yolu da var. İşte detaylar..

Yoğurt, besleyici ve sağlığa faydalı bir besin olarak bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini destekler, öte yandan sindirim rahatsızlıklarını da hafifletmeye yardımcı olur. Ama yoğurdu bazı karışımlarla daha faydalı hale getirebiliriz. 

Keten tohumu 

Tohumlar sağlığımız için gerekli vitamin ve mineralleri sağlayan gıdalardır. Bu gıdalar arasında omega-3 yağ asitleri, lif, protein, B1, B6, folat, demir, magnezyum ve fosfor içeren keten tohumu da yer almaktadır. Keten tohumu, besinsel özellikleri ve sağlığa faydaları ile bilinen en değerli tohumlardan biridir.

Yoğurda keten tohumu eklediğinizde ise bu faydalar ikiye katlanmaktadır. 

Keten tohumuyla zenginleştirilmiş yoğurt, dengeli beslenmenin önemli bir unsurudur ve sağlık açısından birçok fayda sunar.

Keten tohumu yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekler ve tokluğu artırarak kilo yönetimine yardımcı olur.

Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan keten tohumu kalbi iyileştirir, kolesterolü düşürür ve kan basıncını dengeleyerek sağlıklı bir dolaşım sistemine katkıda bulunur.

Sindirim sistemini düzenleyen keten tohumu ve yoğurt aynı zamanda kabızlığa da çaredir.

Bu karışım aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Vücudu temizlerken şişkinlik, gaz ve gaz gibi rahatsızlıkları azaltır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme