Yokuş, 'Siyasette örnek olacak davranış'

Konya İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2003'ten bu yana AK Parti'de görev yapan Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasını değerlendirdi. İstifanın Türk siyasetinde bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Yokuş, bunun erdemli ve iyi bir örnek davranış olduğunu kaydetti.

Yokuş, 'Siyasette örnek olacak davranış'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAKİMİYET.COM HABER MERKEZİ

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2003’ten bu yana üyesi olduğu AK Parti ve milletvekilliğinden istifa ettiğini kamuoyuna bildiren Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifasını, geçeceği konuşulan İYİ Parti’nin Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş değerlendirdi.

YOKUŞ, “TÜRK SİYASETİNDE ÖRNEK DAVRANIŞ”

Twitter'dan yaptığı paylaşımda ''2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum.'' İfadelerini kullanan Fakıbaba’nın istifasının örnek bir davranış olduğunu belirten Konya İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Milletvekillerinin sık sık parti değiştirdiğini görüyoruz. Bu dönemde de çok gördük. Bu erdemli davranış dolayısıyla ben şahsen kendi adıma Sayın Fakıbaba’yı tebrik ediyorum. Kendi partisinden memnun olmayan, yanlışları görerek partisinden istifa eden vekiller başka bir partiye geçtikleri zaman milletvekilliğinden de istifa etmeleri erdemli bir davranıştır bu çok önemli. Tabi Sayın Fakıbaba, bakanlık yapmış, milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış tecrübesi yüksek bir devlet adamı . Türk siyasetinde bir fönüm noktası olarak örnek olmasını umut ediyorum. Bizde genelde bu tip örnekler pek yaşanmıyor. Bazen 3-4 parti değiştiren vekiller oluyor. Siuasete bir nitelik, bir kalite gelmesi açısından inşallah bu güzel bir örnek olur. İYİ Parti olarak biliyorsunuz istifa edenler partimize katılıyor. Katılmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bu bize güç veriyor. Biz İYİ Parti olarak mevcut iktidara bir alternatif olarak görünüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz” dedi.

Bakmadan Geçme