Yöntem Kolejinden Konya'ya bir yenilik daha

Konya'nın saygın eğitim kurumlarından biri olan Yöntem Kolejinde büyük bir atılım daha gerçekleşti. Öğrencilerini lisede ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İsviçre başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine eğitime gönderme hazırlığı yapılan kolejde çift diploma fırsatı ortaya çıktı.

Yöntem Kolejinden Konya'ya bir yenilik daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl eğitim sektöründe pek çok yeniliğe imza atan Yöntem Koleji, 2022 – 2023 Eğitim – Öğretim yılından itibaren Kanada Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde öğrencilerini yurt dışında lise eğitimi için hazırlığa başladı. Kolejde, WCEP aracılığıyla bir taraftan Advanced Placement (AP) Programı’na ilk adımlar atılırken, bir taraftan da ELTİS Sınavları yapılmaktadır.

Uzun görüşmelerden sonra WCEP Türkiye Ofisi ile protokol yapılmıştır. Önceki hafta Konya’ya gelen WCEP Türkiye Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yavaş, hem Yaka Yerleşkesinde hem Selçuklu Yerleşkesinde kolej öğrencilerine Uluslararası Lise Değişim Programı ve Yurt Dışı Eğitimi konulu bir seminer verdi. Seminer sonunda Yöntem Eğitim Kurumları ile WCEP Türkiye Ofisi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ertesi gün ise velilere online seminer veren WCEP Türkiye Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yavaş Konya’da üç tarafı Atatürk ile çevrili bu güzide eğitim kurumuyla iş birliği yapmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Yapılan protokol çerçevesinde Çarşamba günü Yaka Yerleşkesi ve Selçuklu Yerleşkesinde eş zamanlı olarak ELTİS Sınavı yapıldı. Yoğun katılımın olduğu bu sınavda, öğrencilere İngilizce seviyelerine göre hazırlanan özel bir sınavla başta Kanada ve ABD olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde lise eğitimini sürdürecek bir sürecin kapıları açılmış oldu. 

Söz konusu projeyle ilgili olarak Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilimleri Öğretmeni Serdar Akar şunları söyledi : “Öncelikle çok kısa bir sürede her alanda Konya’nın en büyük eğitim kurumu olmamızın omuzlarımızda büyük bir sorumluluğu vardır. Ve bu sorumluluk çerçevesinde de her geçen gün daha iyi şeyler yapmak için çalışıyoruz. Kolej olarak uzun süredir hayalini kuruduğumuz bir programı hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz. Artık Yöntem Öğrencisi lise eğitiminin bir bölümünü –hiçbir şekilde yıl kaybı olamadan- yurt dışında devam edebilecek. Üstelik çift diploma sahibi de olacak. Bu konuda Konya’ya öncülük etmekten büyük bir onur duyuyoruz. AP Programımızın hayata geçmesinde başta Yönetim Kurulumuza, WCEP Türkiye Ofisi’ne çok teşekkür ediyoruz. Değerli Konyalı hemşerilerimize de bize olan desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kanada Devlet Liselerine Giriş-Geçiş ve Advanced Placement(AP) sınavı Yaka Yerleşkesi ve Selçuklu Yerleşkesinde yoğun bir katılımla eş zamanlı olarak yapıldı. 

Bakmadan Geçme