YSK Başkanından yerel seçim açıklaması: Ölü seçmen, olmayan vatandaş oyu kullandı….

31 Mart yerel seçimlerine adım adım ilerlerken YSK başkanından ilginç bir paylaşım geldi. Bugün itibariyle seçmenlerin itiraz süresi sona eriyor.

YSK Başkanından yerel seçim açıklaması: Ölü seçmen, olmayan vatandaş oyu kullandı….
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçmen listeleri ise askıdan iniyor. Yerel seçimlerde oy kullanacak seçmenlerin e-devlet platformu üzerinden bilgisine ulaşması içinde belirli bir süre bulunuyor. Öte yandan YSK Başkanı bugün deprem bölgesinde oy kullanacaklar için önemli açıklamalarda bulundu.

“Algı Yaratılıyor, Gerçeği Yansıtmıyor!”

Başkan Ahmet Yener fazla seçmen kaydı, ölü seçmen vatandaşı olmayanların oy kullanması gibi bazı algılar konuşuluyor. Fakat bunlar gerçeği yansıtmıyor, diyerek sosyal medyada dönüp duran bazı iddialara cevap vermiş oldu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi deprem bölgesi de 31 Mart yerel seçimlerine hazır. Mart ayında deprem bölgesine giderek geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız, diyen Başkan Yener seçim günü verilerin girildiği tam donanımlı ve güvenilir ağ hizmeti olan milli üretim SEÇSİS hakkında da bilgi verdi.

Siber Güvenlik Testinden Geçiyor!

Bağımsız olarak tasarlanmış hiçbir kurumla bağlantısı bulunmayan bu sistemin Siber Güvenlik testlerinden geçirildiği ve yakın zamanda aktif hale getirileceği de bildirildi.

 

Bakmadan Geçme