YSK'dan Flaş Hamle: O İller Oy Kullanmak İsteyenler için Saatler Yenilendi!

Yüksek Seçim Kurulu yerel seçime aylar kala 32 farklı ilde geçerli onu kullanım saatlerini değiştirme kararı aldı.

YSK'dan Flaş Hamle: O İller Oy Kullanmak İsteyenler için Saatler Yenilendi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için alınan bu karar resmi gazetede yayınlandı.

Bu sabah saatlerinde paylaşılan haberin detaylarında 32 ilde oy kullanacak olanların oy kullanım saatlerinin güncellendiğine dair detaylı bilgi verildi. O detayda saat 07.00 ile 16:00 aralığında oy kullanılabileceği ifade edildi.

32 il dışında kalan diğer illerin başlangıç ve bitiş saatleri ise 08.00 ile 17:00 olarak kalmasına hükmedildi .

Yurt İçi Seçmen Kütüğü Askı Tarihleri!
Yurt içi seçmen kütüğü askı listelerinin ise 4 Ocak itibariyle saat 17.00'da askıya çıkacağı ve 17 Ocak tarihine kadar askıda kalacağı bilgisi de paylaşıldı.

Resmi Gazetede paylaşılan kararın detayında başlangıç ve bitiş saatlerinin mevsim ve bölge durumlarına göre değiştirildiğine yer verildi. Resmi gazetede yenilenerek duyurulan tüm bu hükümlerin 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için geçerli olduğuna da dikkat çekildi.

Oy Kullanma Saatleri Değişen İşte O İller!
Güneşin doğuş ve batış saatlerine dikkate alınarak yapılan hesaplama doğrultusunda 07.00 ve 16.00 olarak değiştirilen oy kullanma saatleri işte şu illerde geçerli olacak:

“Ağrı, Adıyaman, Artvin, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Mardin, Muş, Rize, Şanlıurfa, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Tunceli, Trabzon, Kilis, Bayburt, Kars, Mardin, Batman vs…”

Bakmadan Geçme