YSK seçime gidiyor

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce YSK'da seçim yapılacak. YSK Başkanı Muharrem Akkaya dahil 5 üyenin de olacağı bir seçim sürecine gideceği bildirildi.

YSK seçime gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce YSK’da seçim olacak. YSK Başkanı Muharrem Akkaya dahil 5 üyenin de olacağı bir seçim sürecine gideceği bildirildi.

23 Ocak 2023 tarihinde 5 üyenin görev süresi doluyor. Süresi dolan isimler sırasıyla YSK Başkanı Muharrem Akkaya, üyeler Cengiz Topaktaş, Kürşat Hamurcu, Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın'ın görev süresi doluyor.

Danıştay, YSK'da görevlendirilecek yeni üyelerini seçmek için harekete geçti. Seçimlerin ilgili kurumlarda ocak ayının ilk iki haftasında tamamlanması gerekiyor. Yasa gereği 5 üyenin tümü seçilene kadar diğer üyeler de göreve başlayamıyor. Yeni isimler seçilemezse mevcut isimlerle yola devam ediliyor. Danıştay ve Yargıtay genel kurullarında YSK'ya üye seçimi salt çoğunlukla yapılıyor. Şu anda Yargıtay'dan YSK için 15'ten fazla aday olduğu belirtiliyor. 6 yıl önce YSK'daki mevcut üyelerin görev süreleri bittiğinde, Yargıtay ve Danıştay'da 9 ay seçim sonuçlanamamış ve süreç uzamıştı. Ancak haziranda önemli seçimler olduğu için kurumların hızla seçimi tamamlayacağı tahmin ediliyor.

  

Bakmadan Geçme