Yulaf: Yulaf Faydalı mı Zararlı mı? Cilt Dostu Yulafın Faydaları!

Kullanın şeklide oldukça fazla sır. İsterseniz peeling isterseniz de doğal maske olarak yulafı kolay bir şekilde kullanmanız mümkündür.

Yulaf: Yulaf Faydalı mı Zararlı mı? Cilt Dostu Yulafın Faydaları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem doyurucu, hem sağlıklı hem de cilde iyi gelen yulaf bin derde devadır. Bu yüzden onu kahvaltı soframızdan eksik etmeyiz. Cilde olan faydaları da saymakla bitmez. Vitamin açısından oldukça zengin olan yulaf içinde bakırı, çinkoyu, selenyumu, B1 vitaminini ve B3 vitaminini bulmak mümkündür. Bununla birlikte ciltteki sivilcelere de oldukça iyi gelmektedir. Ciltteki iltihabı ve tahrişi en alt seviyeye düşünmektedir.

Cilt Dostu Yulafın Faydaları

Kullanın şeklide oldukça fazla sır. İsterseniz peeling isterseniz de doğal maske olarak yulafı kolay bir şekilde kullanmanız mümkündür. Maliyeti de düşük olan bu gıda tüm bakım ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek seviyededir. Yarım bardak arıtılmış suyun içerisine 1 bardak sade yulaf koyarak pişiriniz. Bunu yüz maskesi olarak 15 dakika yüzünüzde bekletip daha sonra durulayınız bu sayede cildinizdeki yağdan ve bakterilerden kurtulursunuz hatta bununla birlikte ciltteki sivilcelerinde azalmasını sağlar.

Yulaf Hazırlanışı

Bir bardak yulafı su içerisinde 1-2 saat beklettikten sonra yulaf sütü olarak hazırlayabilirsiniz. Bunu gece uyumadan önce cildinize sürünüz. Güne temiz ve nemli olan bir cilt ile başlamış olursunuz. Pişmemiş yulafın dörtte birlik kısmı kadarını 2 yemek kaşığı ılık olan şu ile karıştırınız ve peelinginizi hatırlayınız. Hazırlamış olduğunuz bu peelingi cildinize hafif bir şekilde masaj yaparak yedirin ve daha sonra durulayın. Bu sayede cildinizdeki ölü derilerden kurtulmuş olursunuz.

Yulafın Faydaları

Bunun gibi saymakla bitmeyen birçok faydası vardır. Bunlar; cilde nem vermesi, tahrişi ve kaşıntıyı engelliyor olması, saçlardaki yağı azaltması, kuru olan saçlara nemlilik ve canlılık vermesi ve kepeği önlüyor olması yulafın altın değerindeki faydalarındandır.

 

Bakmadan Geçme