Yunak'ta bilinçli genç nesiller yetişecek

Yunak Kaymakamlığı, Yunak Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Yunak Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen açık havada kitap okuma etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.

Şehit Şevki Akgün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İnönü Orta Okulu’nda düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler bir araya geldi. Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve Belediye Başkanı Ali Konak’ın da katıldığı etkinlikte katılımcılar yazar Bülent Keskin’in kaleme aldığı “Ağustos Soğuğu” adlı kitabı okudular. 

Kitap okuma etkinliklerinde kısa birer konuşma yapan Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Kadir Öztaş, MYO Sekreteri Yazar Bülent Keskin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kitap okumanın ve okumayı alışkanlık haline getirmenin yaralarından bahsettiler. 

Yunak Belediyesinin Kültür yayınları arasında yer alan Ağustos Soğuğu adlı kitap, Yunak'ta geçmişte yaşanan bazı olayların hikayeleştirilmiş akıcı bir usupla yazılmış okunması gereken bir kitap olarak değerlendiriliyor. 

Kitap okuma halkalarına Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkanı Ali Konak, S.Ü. Yunak MYO Müdürü Kadir Öztaş, Yazar Bülent Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme