Yunaklı Âşık Molla Rahim Şiir Dinletisi Mest Etti

Yunak Kaymakamlığının himayelerinde, Yunak Belediyesi, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunak Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle 'Yunaklı Âşık Molla Rahim Günleri ve Şiir Dinletisi' programı Yunak'ta yapıldı.

Yunaklı Âşık Molla Rahim Şiir Dinletisi Mest Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20.Yüzyılın Yunusu olarak da adlandırılan Âşık Molla Rahim’in tanıtılması, eserlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Âşık Molla Rahim'in hayatının anlatıldığı ve şiirlerinin okunduğu program izleyenlerden tam not aldı.

Yunak Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik Âşık Molla Rahim’in hayatının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan'ın açılış ve selamlama konuşmasının ardından Yunak MYO Sekreteri Yazar Bülent Keskin, Âşık Molla Rahim'in vizyonu, şiirleri, mesajları ve sufî kişiliği üzerine bir konuşma yaptı.

Komek Yunak Şubesinde müzik öğretmeni Özgür Demirhan, Müzik Öğretmenleri Ebru Çocar ve Neslihan Yılmaz ile Beden Eğitimi Öğretmeni Beytullah Türkmen’in seslendirdiği müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Program, Bülent Keskin ve Kadir Öztaş'ın kaleme aldığı "Aşık Molla Rahim Güldestesi" adlı kitabında yer alan şiirlerin öğrenciler tarafından okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye ve plaket takdim edilmesiyle sona erdi. Programın sonunda kapanış konuşmasını yapan Yunak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Kadir Öztaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tür programların gelenekselleşmesi dileğinde bulundu.

Programa Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bekir Coşkun, Yunak Meslek Yüksek Okul Müdürü Kadir Öztaş, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire ve kurum amirleri ile diğer davetliler katıldı. ŞEYMA BIYIKLI

Bakmadan Geçme