Yunanistan'a tatile gittiler başlarına o olay geldi!

Fransa'dan Türkiye'ye tatil için yola çıkan gurbetçi ailenin Yunanistan'ın Türkiye'ye açılan Kipi Kapısında başına gelmeyen kalmadı. Buna ilişkin detaylar haberimizde…

Yunanistan'a tatile gittiler başlarına o olay geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 Temmuz 2023 tarihinde Fransa’dan Türkiye’ye tatile gitmek için yola koyulan 4 çocuk babası (33) Mutlu Atılan ve ailesi Türkiye’ye açılan Yunanistan’ının Kipi Sınır Kapısı’nda yaşanan talihsiz olay sebebiyle Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Suçsuzluğu ispat edilen Atılan buna rağmen 3 aydır tutuklu. Ailesi Mutlu Atılan’ın serbest bırakılması için Türk yetkililerine yardım çağrısında bulundu.

 

Yunanistan'a tatile gittiler başlarına o olay geldi!
7 Temmuz 2023 tarihinde Fransa’dan Türkiye’ye tatile gitmek için yola koyulan Mutlu Atılan ve ailesi, İtalya’nın Bari kentinden gemiyle Yunanistan’a ulaştı. Aile, İpsala’daki Kipi Sınır Kapısı’ndan giriş yapmak için kuyruğa girdi. Fakat gurbetçi aileler ile bir Yunan vatandaşı arasında sıra kavgası yaşandı. Yunan vatandaşının önceden bilinen kronik epilepsi hastalığı olduğu ispat edildi.  Fiziki darp olmadığı halde talihsiz bir şekilde bayılan Yunan vatandaşı kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Olaya şahit olan vatandaşlar görgü tanıklığı yaptı. Olayla hiçbir ilgisi olmayan 33 yaşındaki Mutlu Atılan Yunan polisleri tarafından gözaltına aldı. Kazadan sonra görülen mahkemede aracın incelenmesi ve vefat eden Yunan vatandaşına otopsi yapılmasının ardından suçsuzluğu ispatlanan Atılan, Yunanistan’daki tutukluluğuna hala devam ediyor.

 

Mutlu Atılan’ın eşi Durna Atılan şu sözleri belirtti: 7 Temmuz 2023 tarihinde gemiyle Fransa’dan, Yunanistan’a indiklerini belirterek “İpsala’daki Kipi Sınır Kapısı’ndan kuyruğa takıldık. Kuyruk sırasında Yunanistan’lı bir vatandaş ile Türk gurbetçilerinin tartıştığını gördük. Daha sonra Yunanistanlı o vatandaşın arabaların arasında geçerken bayıldı mı yoksa ayağı kayıp düştü mü bilmiyoruz. Daha sonra Yunanistan polisi gelip eşimi gözaltına aldı. Oradaki gördü tanıkları eşimin o vatandaşa aracıyla vurduğu yönünde olmuş. Ancak hem bilir kişi raporlarında, hem araç üzerinde yapılan incelemelerde eşimin suçsuz olduğu ispatlandı. Ancak buna rağmen eşim halen Yunanistan’da tutuklu bulunuyor. Yetkililerimizden bizlere yardım etmeleri, suçsuz olan eşimin biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz”.


Atılan’ın anne ve babası da çağrıda bulundu. Diyaliz hastası olan  annesi Leyla Atılan ve kalp hastası olan baba Satılmış Atılan ise oğullarına kavuşmak istediklerini, devlet yetkililerinin bu olaya önce çözüm bulmalarını istediler.

Bakmadan Geçme