Yunanistan İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınadı

Yunanistan İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını bölgesel güvenliği tehlikeye attığı gerekçesiyle kınadı.

Yunanistan hükümeti, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını sert bir dille kınadı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, düşmanca eylemlerin yayılmasından kaçınılması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Yunan hükümeti, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyor. Bu tür eylemler, zaten zor olan bölgesel durumu daha da kötüleştiriyor ve bölgesel güvenliği tehlikeye atıyor" ifadelerine yer verildi.

Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamada ise Orta Doğu'daki gelişmelerin ciddiyeti nedeniyle Milli Güvenlik Hükümet Konseyi'nin toplanacağı duyuruldu. Toplantının, Yunanistan'ın bölgedeki durumu ve alınacak önlemleri değerlendirmek amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

İsrail ile İran arasındaki gerilim, Nisan ayında İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısıyla başlamıştı. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2 general ve 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran'ın saldırıya misilleme olarak dün İsrail'e yönelik başlattığı hava saldırılarında yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleri kullanılmıştı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklarken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini belirtmişti. Ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiği bildirilmişti.

Uluslararası toplum, İsrail ile İran arasındaki artan gerilimi yakından takip ediyor ve tarafları diplomatik yollarla çözüm bulmaya çağırıyor.

AA

Bakmadan Geçme