• Haberler
  • Konya
  • Yüreği dayanmadı, babasının peşinden gitti: 'Kaybolduğu yolu görmek istedim'

Yüreği dayanmadı, babasının peşinden gitti: 'Kaybolduğu yolu görmek istedim'

Mersin'in Toroslar ilçesinde 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'na tırmandıktan sonra kaybolan Mustafa Taşpınar'ın ailesi ilk kez konuştu. Arama çalışmalarını takip etmek için Konya'dan Mersin'e giden acılı evlat Melek Taşpınar, 'Dayanamadım arkasından gittim. Kaybolduğu yolu görmek istedim.' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yüreği dayanmadı, babasının peşinden gitti: 'Kaybolduğu yolu görmek istedim'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dağa tırmanmak için Konya’dan Mersin’e giden Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar (80), Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Yıldız Dağı’nda kayboldu. 

80 yaşındaki emekli eğitimciden haber alamayan arkadaşları, durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi.

Ekipler, bölgede arama çalışmalarını yaklaşık olarak bir aydır devam ettirirken, Taşpınar’ın acılı ailesi ilk kez konuştu.

 Arama çalışmalarını takip etmek için Konya’dan Mersin’e giden acılı evlat Melek Taşpınar, “Dayanamadım arkasından gittim. Kaybolduğu yolu görmek istedim.” ifadelerinde bulundu. 

Yüreği dayanmadı, babasının peşinden gitti: 'Kaybolduğu yolu görmek istedim'

“NİYE GÖTÜRDÜĞÜN KİŞİYE SAHİP ÇIKMIYORSUN?”


Arama çalışmalarının devam ettiğine değinen Melek Taşpınar, babasını yalnız bırakan arkadaşları için; “Niye götürdüğün kişiye sahip çıkmıyorsun?” söyleminde bulundu. 


Taşpınar şunlara değindi: “Mersin’de arama çalışmalarına katılan jandarma ekipleriyle görüştük. Arama devam ediyor ve buluncaya kadar da aramalara devam edeceklerini söylediler. 

Arkadaşlarıyla konuşmak istemiyorum. Niye götürdüğün kişiye sahip çıkmıyorsun? Götürdüysen sahip çıkacaksın. 2 kişisiniz, biriniz, diğerine emanettir. Ben babamı bırakanlarla muhattap olmak istemiyorum.

Bırakmasalardı, sorumluk sahibi olsalardı, yaşlı olduğu için yanında dursalardı bunlar başına gelmezdi. Dayanamadım arkasından gittim. Kaybolduğu yolu görmek istedim.”

Yüreği dayanmadı, babasının peşinden gitti: 'Kaybolduğu yolu görmek istedim'

“NEREYE GİTTİ, BAŞINA NE GELDİ BİLMİYORUZ”

Babasından henüz herhangi bir haber alamadıklarını vurgulayan Taşpınar, “Babam 22 Nisan tarihinde evden çıktı.

23 Nisan etkinliği kapsamında Mersin’de dağa çıkıyorlar. Oradaki dağcılarla birlikte fotoğraf çektiriyor, ondan sonra inişe geçiyor.


İnişten sonra orada kayboluyor. 24 Nisan’da da jandarma kaybolduğu yönünde haber veriyor bize. O günden beri babam kayıp, çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. 


Nereye gitti, başına ne geldi bilmiyoruz. Babam 30 senelik dağcıdır. Dağa gider, gelir. Orada da arkada kalmış. İniş videosu var. Ondan sonra başka bir görüntüsü yok.

Kendisini gören, duyan ya da bilen herkesten yardım rica ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Özel Haber
Yorumlar 1
Hacer 19 Mayıs 2024 19:05

Cok üzüldüm haber lesme olmamıs teknolojı nerede sinyal verici olmalı ıdı

Bakmadan Geçme