• Haberler
  • Konya
  • Zengibar Konya'nın Doğal ve Kültürel Zenginliklerini Keşfedebileceğiniz Yeni Bir Rota

Zengibar Konya'nın Doğal ve Kültürel Zenginliklerini Keşfedebileceğiniz Yeni Bir Rota

Konya Büyükşehir Belediyesi, turizmi canlandırmak ve Konya'nın doğal ve kültürel zenginliklerini daha fazla insanla buluşturmak amacıyla Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu'nu turizme kazandırdı.

Zengibar Yürüyüş Yolu, binlerce yıllık geçmişin yansımalarını taşıyan, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir rota.

Yol boyunca vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve bağ üzümleri gibi birbirinden farklı doğal ve tarihi güzellikler yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla, Zengibar Yürüyüş Yolu'nun güvenli ve keyifli bir deneyim sunması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, başlangıç ​​ve bitiş noktalarında bulunan Bozkır ve Bolay Yaylası'nda yürüyüşçüler için ihtiyaç duyabilecekleri tüm malzemelerin bulunduğu kamp alanları oluşturuldu.

Yürüyüş rotasının 13 kilometrelik ilk etabında, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlileri ve ilkokul öğrencileri, Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği üyeleri ve doğaseverler katıldı. Katılımcılar, doğanın, turizmin ve teknolojinin bir arada olduğu keyifli bir yolculuk yaparak mutluluğunu yaşadılar.

Bakmadan Geçme