Özel çocuklar, DOSD meram iftarında biraraya geldi

Konya'da, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) ailesi, iftar yemeğinde bir araya geldi. Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 'DOSD Meram, insan sevgisinin ve hürmetinin en güzel ifadesidir. Merkez için daha büyük hayallerimiz var' ifadelerini kullandı.

Konya'nın Meram ilçesinde, Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) ailesi, düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Program öncesinde Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, özel bireyler ve aileleriyle birebir ilgilenerek sohbet etti. Renkli anların yaşandığı etkinlikte, yemek duasını bir down sendromlu birey yaptı. Başkan Kavuş, DOSD Meram'ı insan sevgisinin ve hürmetinin en güzel yansıması olarak nitelendirerek, merkez için daha büyük hedeflerinin olduğunu belirtti.

‘’RAMAZAN AYININ EN ÖZEL BİRLİKTELİĞİ VE EN ANLAMLI İFTAR’’

İftar sonrasında konuşan DOSD Meram Derneği Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, katılımcılara bu güzel Ramazan gününde bir araya gelerek destek oldukları için teşekkür etti. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise DOSD Meram'ın, özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına sunduğu eğitimlerin önemine vurgu yaparak, merkezin Ekim 2023 tarihinde eğitim hayatına başladığını hatırlattı. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ve Ramazan ayının özel bir birlikteliği olarak değerlendiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, katıldığı en anlamlı iftarlardan birinin bu etkinlik olduğunu ifade etti. Başkan Kavuş, “Bu iftarı özel kılan da tabii ki öncelikle o saf, temiz ve sevgi dolu kalpleriyle özel çocuklarımız, sonrasında da büyük fedakarlıklarla hepimize örnek teşkil eden siz değerli ailelerimizsiniz. DOSD Meram bizim insana duyduğumuz sevgi ve hürmetin en güzel ifadesidir. DOSD Meram için daha çok hayallerimiz var. Bunlardan birisi de merkezimizde eğitim alan çocuklarımızla bir sosyal kulüp projemiz. Bu proje ile özel çocuklarımızın ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını sağlayarak hayatlarına dokunacağız” diye konuştu.

DOSD meram iftarında özel çocuklar ve aileleri bir araya geldi

Programda söz alan Konya Vali Yardımcısı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, özel çocukların topluma katma değerlerine dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nün önemine vurgu yaptı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, DOSD Meram'ın sosyal belediyecilikte önemli bir adım olduğunu belirterek, Meram Belediyesi'nin bu alandaki başarısını övdü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Konya Modeli Belediyecilik anlayışı çerçevesinde her kesimden insan için çözümler ürettiklerini belirterek, özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. 

İftar yemeği, katılımcıların çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu. Programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Vali Yardımcısı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya Down Sendromluları Derneği Başkanı Hakkı Kutlu ve Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu da katıldı.

Bakmadan Geçme