• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Toplu Ulaşımın Güçlenmesi Adına Yeni Adımlar Atılıyor

Konya'da Toplu Ulaşımın Güçlenmesi Adına Yeni Adımlar Atılıyor

Konya'da toplu ulaşımın güçlenmesi için 181 yeni otobüsü filosuna dahil eden, yeni köprülü kavşaklar ve caddeler inşa eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği'nin desteklediği, TÜBİTAK tarafından finanse edilen harita tabanlı uygulamalarla ulaşımla ilgili analizler gerçekleştiriyor.

Konya'da Toplu Ulaşımın Güçlenmesi Adına Yeni Adımlar Atılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak 181 yeni otobüsün filoya katılması ve yeni köprülü kavşaklar ile caddelerin inşası, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için atılan adımların sadece birkaçı. Avrupa Birliği'nin desteklediği ve TÜBİTAK tarafından finanse edilen harita tabanlı uygulamalar ile ulaşım analizleri gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımın kalitesini ve erişilebilirliğini artırmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapılan çalışmaları şu sözlerle özetliyor: "Projede harita üzerinde oluşturulan ulaşım süreleri ile kişinin bulunduğu noktadan gitmek istediği yere Büyükşehir'e ait toplu ulaşım araçlarıyla ne kadar sürede ulaşabileceği gösteriliyor. Bu projenin şehrin toplu taşıma ağının daha etkin ve erişilebilir hale gelmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda teknolojik imkanlardan da yararlanarak hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor. Avrupa Birliği'nin desteklediği "Justice Projesi" kapsamında, şehir içi toplu ulaşımın verimliliğini artırmak için harita tabanlı analizler gerçekleştiriliyor. Proje, dezavantajlı grupların toplu ulaşıma erişilebilirliğini artırmayı ve daha kapsayıcı bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Başkan Altay, projenin önemine vurgu yaparak şunları ekliyor: "Harita üzerinde ulaşım süreleri farklı renk tonları ile gösterilmekte. Bu çalışma, mevcut durumun iyileştirilmesi ve yeni yapılacak toplu ulaşım yatırımlarının etkisinin projeksiyonlarını ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor."

Justice Projesi, dezavantajlı grupların toplu ulaşıma erişimini artırarak şehir içi ulaşımın daha kapsayıcı hale gelmesine katkı sağlayacak. Proje süresince, katılımcı bir anlayışla dezavantajlı grupların görüşleri de önemsenerek toplu ulaşım sisteminin daha etkin ve erişilebilir hale gelmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme