• Haberler
  • Keşfet
  • Konya'nın burnunun dibinde... Şifa bulmak için tası tarağı toplayıp geliyorlar

Konya'nın burnunun dibinde... Şifa bulmak için tası tarağı toplayıp geliyorlar

Salda gölü, Burdur'da bulunuyor. Maldivleri andıran görüntüsü ve sahilindeki özel kumuyla şifa saçıyor. Üstelik Konya'ya da oldukça yakın. Kampçılar ve gölde yüzmek isteyenler akın akın geliyorlar

Salda Gölü, Türkiye'nin Burdur iline bağlı Yeşilova ilçesinde yer alan tektonik kökenli bir göldür. Göl, deniz seviyesinden yaklaşık 1.184 metre yükseklikte bulunmaktadır. Salda Gölü, kristal berraklığıyla bilinen bir göl olarak dikkat çeker ve çevresindeki doğal güzellikleriyle ziyaretçilere görsel bir şölen sunar.

AKARSULARLA BESLENİYOR

Wikipedia.org'da aktarılan bilgilere göre, Salda gölü akarsular, yüzeye düşen yağış, yeraltısuları ile beslenir, buharlaşma ile su kaybeder. Gölün alan ve seviyesi yağışlara göre yıllar içinde değişir. Salda (Karakova) Dere, Doğanbaba Deresi, Köpek Deresi gibi sürekli akarsular ve Karanlık Deresi, Kuruçay, Kayadibi Deresi gibi mevsimlik akarsular Salda Gölü'ne dökülür.

Konya'nın burnunun dibinde... Şifa bulmak için tası tarağı toplayıp geliyorlar

SALDA GÖLÜ KAÇ METRE DERİNLİĞE SAHİP?

Dogadernegi.org'da servis edilen habere göre, Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür. Bu da Salda Gölü'nü Türkiye'nin en derin 3 gölünden biri yapıyor. 

ENDEMİK TÜRLER YER ALIYOR

Salda Gölü çevresindeki doğal güzellikler, plajları ve çevresindeki ormanlık alanlar, doğa severler için popüler bir turistik destinasyon haline gelmiştir. Ayrıca, göldeki suyun berraklığı nedeniyle, burada yapılan astronomi gözlemleri için de uygun bir ortam sağlanmıştır. Gölette ayrıca endemik türler de bulunmaktadır, bu nedenle biyolojik çeşitliliği açısından da önemlidir.

Konya'nın burnunun dibinde... Şifa bulmak için tası tarağı toplayıp geliyorlar

SALDA GÖLÜNDE HANGİ PLAJA GİDİLİR?

Enuygun.com'da yer alan içerikte Salda Gölü'ndeki plajlar hakkında, "Salda Gölü çevresinde bulunan Tabiat Parkı Orman Plajı, Yeşilova Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı, gönül rahatlığıyla yüzebileceğin plajlar. Bembeyaz kumları ve maviyle yeşilin harika bir manzara sunduğu Tabiat Parkı Orman Plajı için Salda'nın en güzel plajı desem abartmış olmam" ifadesi kullanıldı.

Bakmadan Geçme