• Haberler
  • Konya
  • Konya operasyonunda büyük darbe: Binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi

Konya operasyonunda büyük darbe: Binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi

Konya'da polis operasyonları sonucunda on binlerce uyuşturucu hap ve kilolarca uyuşturucu madde ele geçirilirken, 4 şüpheli tutuklandı.

Konya'da polis ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar, şehirde önemli bir uyuşturucu madde ele geçirme başarısını beraberinde getirdi. Konya Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sürdürdükleri titiz çalışmalar neticesinde merkez Meram ilçesine bağlı Yaylapınar Mahallesi'nde şüphelendikleri bir ticari taksiyi durdurdu. Yapılan aramalarda ve taksi içerisindeki yolculara ait iş yerinde yapılan aramalarda oldukça yüksek miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 9 bin 133 adet uyuşturucu hap, 91.5 gram sentetik kannabinoid, bir miktar metamfetamin ve 1 adet hassas terazi, operasyonun detayları arasındaydı. Bu operasyonda takside bulunan 2 yolcu ile iş yerindeki bir şüpheli gözaltına alındı.

Bununla da sınırlı kalmayan polis operasyonları, Pirebi Mahallesi'nde bir adres üzerinde de gerçekleştirildi. Burada yapılan operasyonda ise büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 1 kilo 460 gram metamfetamin ve 26 bin 800 adet uyuşturucu hap, operasyonun en dikkat çeken bulguları arasında yer aldı. Operasyon kapsamında yabancı uyruklu olduğu belirlenen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlar sonrasında gözaltına alınan toplam 5 şüpheli, adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 4'ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme